Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι άλλο θα δούμε πια; Κοκαΐνη αξίας 79 εκατ. ευρώ παραδόθηκε κατά λάθος σε σούπερ μάρκετ! (photos)

Τα κουτιά με τις μπανάνες δεν ήταν και τόσο... αθώα τελικά!

19 Ιουνίου 2022 17:11
Τι άλλο θα δούμε πια; Κοκαΐνη αξίας 79 εκατ. ευρώ παραδόθηκε κατά λάθος σε σούπερ μάρκετ! (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ στην Τσεχία βρήκαν 840 κιλά κοκαΐνης αξίας 2 δισεκατομμυρίων τσεχικών κορωνών (79 εκατομμύρια ευρώ) μέσα σε κουτιά με μπανάνες που παραδόθηκαν στο κατάστημα.

Η παράδοση, η οποία εστάλη σε σούπερ μάρκετ στις πόλεις Τζιτσίν και Ρίχνοφ Ναντ Κνέζνου, στα βόρεια της χώρας, εκτιμάται ότι έφτασε εκεί κατά λάθος.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας κατά των ναρκωτικών, είπε ότι το παράνομο φορτίο θεωρείται ότι προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Η αστυνομία συνεργάζεται τώρα με άλλες χώρες για την υπόθεση, ενώ ερευνά και άλλα σούπερ μάρκετ στη χώρα που έχουν λάβει κουτιά από την ίδια παρτίδα.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η τσεχική αστυνομία δημοσιοποίησε εικόνες της κατασχεθείσας κοκαΐνης. Το 2015, 100 κιλά κοκαΐνης ανακαλύφθηκαν σε ένα τσέχικο σούπερ μάρκετ στην Πράγα ενώ το 1999 η τσεχική αστυνομία κατέσχεσε 117 κιλά κοκαΐνης που είχαν συσκευαστεί σε αποξηραμένα φρούτα σε μια αποθήκη βόρεια της πόλης.

Σκάνδαλο στα Νότια Προάστια: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κοκαΐνης – Συνελήφθη αστυνομικός

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στα νότια προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Με την ευκαιρία, να σας υπενθυμίσουμε το κύκλωμα ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε σε κατασκήνωση της Καλαμάτας.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και 37 άτομα για προμήθεια ναρκωτικών, τα οποία δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του έτους 2021, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε αυτή προβαίνοντας στη διακίνηση (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση κ.λπ.) ναρκωτικών ουσιών (αποκλειστικά κοκαΐνης), στα νότια προάστια της Αττικής. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν τουλάχιστον (162) περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης, αποκομίζοντας οφέλη ύψους τουλάχιστον 5.340 ευρώ.

Αρχηγός ο αστυνομικός

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ) της εγκληματικής οργάνωσης και τους διακριτούς ρόλους κάθε μέλους αυτής διαπιστώθηκε ότι:

  • Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, που είναι αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών.
  • Έτερο μέλος της οργάνωσης αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα που διατηρεί στα νότια προάστια της Αττικής.
  • Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών ουσιών στους τελικούς χρήστες.
  • Επέλεγαν πολυσύχναστους χώρους για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών και κυρίως υπαίθριους χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων των νοτίων προαστίων, ενώ κάποιες φορές προμήθευαν και «κατ’ οίκον» τους «πελάτες» τους
  • Κάλτσες, μπυρίτσες και σουβλάκια
 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share