Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Όλη η αλήθεια για τη μοιράια νύχτα που έπεσε νεκρή - Έρχονται οι απαντήσεις

Τι συνέβη πραγματικά;

17 Ιουνίου 2022 22:48
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Όλη η αλήθεια για τη μοιράια νύχτα που έπεσε νεκρή - Έρχονται οι απαντήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα νέο ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως στον χαμό της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Πίσω από το «The Princess», το νέο ντοκιμαντέρ, βρίσκουμε τον παραγωγό Σάιμον Τσιν, το όνομα του οποίου έχουμε δει σε άλλα ντοκιμαντέρ όπως το «Man On Wire» και το «Searching For Sugar Man». Με την ευκαιρία, δείτε τη σοκαριστική αποκάλυψη πίσω από τον θάνατο της Νταϊάνα.

Τη σκηνοθεσία του «The Princess» ανέλαβε ο Εντ Πέρκινς, κινηματογραφιστής που έχει ήδη στο ενεργητικό του μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, για το «Black Sheep».

O Guardian παρομοιάζει το κινηματογραφικό στυλ της ταινία με αυτό των ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια, που μας έχει χαρίσει λεπτοδουλεμένες ταινίες τεκμηρίωσης όπως το «Amy» για την Έιμι Γουάινχαουζ και το «Ντιέγκο Μαραντόνα» για τον θρυλικότερο ποδοσφαιριστή που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα.

Η ιστορία της Νταϊάνα έχει ένα ακόμα πιο έντονα βιωματικό αποτύπωμα για οσους είναι Βρετανοί και την έζησαν σε πρώτο χρόνο.

Ο σκηνοθέτης Εντ Πέρκινς ήταν μόλις 11 ετών όταν ο Πριγκίπισσα πέθανε, αλλά η συγκεκριμένη νύχτα έχει χαραχθεί μέσα του, όπως λέει στο Ντάνι Λι και τον Guardian:

«Ακόμη ανακαλώ πολύ ζωντανά αυτή την νύχτα.

Ήταν το ίδιο να παρακολουθείς τηλεόραση τις επόμενες ημέρες.

Τόσοι μεγάλοι που κατευθύνονταν σαν σμήνος στο Μπάκνγκχαμ και θρηνούσουν δημοσίως σαν να έχασαν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

Στην ηλικία των 11, ήμουν πολύ, πολύ μπερδεμένος».

Για τον Σάιμον Τσιν, πάλι, ήταν η περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ, αυτή μέσα από την οποία είδε την ιστορία της Νταϊάνα τρόπον τινά να επαναλαμβάνεται.

Κι αυτή που τελικά τον έκανε να ενδιαφερθεί για ένα σχετικό ντοκιμαντέρ.

«Πίστευα πως η Νταϊάνα ήταν πασίγνωστη.

Μια ιστορία που είχε τελειώσει.

Μετά συνειδητοποίησα πως ήταν μια ιστορία προέλευσης.

Όχι μόνο για την Μέγκαν, αλλά και την σύγχρονη Βρετανία», σχολιάζει ο παραγωγός.

Ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια της παραγωγής του ντοκιμαντέρ είχε την αποστολή να επιλέξει στιγμιότυπα από περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο, από φωτογραφίες και αποσπάσματα ειδήσεων έως ηχογραφήσεις και συνεντεύξεις με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο.

Στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν συνεντεύξεις με κοντινά πλάνα και αφήγηση.

Στο «The Princess», ο Πέρκινς καταγράφει την μοιραία νύχτα της Νταϊάνα, αποκλειστικά μέσα από αρχειακό υλικό και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις βρετανικές αίθουσες στις 30 Ιουνίου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share