Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μυστήριο με ασθένεια και παγκόσμια ανησυχία: Εκατοντάδες κρούσματα με νόσο του εντέρου

Συναγερμός στην Βόρεια Κορέα!

17 Ιουνίου 2022 15:22
Μυστήριο με ασθένεια και παγκόσμια ανησυχία: Εκατοντάδες κρούσματα με νόσο του εντέρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βόρεια Κορέα ανέφερε την Πέμπτη 16/6 το ξέσπασμα μιας άγνωστης εντερικής επιδημίας σε γεωργική περιοχή. Αυτή η είδηση ​​επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το απομονωμένο κράτος, που ήδη αντιμετωπίζει χρόνιες ελλείψεις τροφίμων και ένα κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε φάρμακα στη δυτική πόλη Χαεζού την Τετάρτη 15/6 για να βοηθήσει ασθενείς που αντιμετωπίζουν «οξεία εντερική επιδημία», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των ασθενών που προσβλήθηκαν και χωρίς να προσδιορίσει την ασθένεια.

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

«Ο Κιμ τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η επιδημία το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας μέτρα καραντίνας για τα ύποπτα κρούσματα», ανέφερε το KCNA.

κορεα-επιδημια

Ωστόσο, η COVID-19 εξαπλώθηκε γρήγορα σε έναν πληθυσμό 25 εκατομμυρίων που δεν είναι εμβολιασμένος και το κράτος έχει αναφέρει πάνω από 4,5 εκατομμύρια περιπτώσεις με «πυρετό» και 73 θανάτους, ανάφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Ενότητας της Νότιας Κορέας που ασχολείται με ζητήματα μεταξύ των δύο κρατών, είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την έκρηξη, και υπάρχει υποψία ότι είναι χολέρα ή τύφος, ασθένειες που προκαλούνται από μολυσμένο νερό ή φαγητό ή επαφή με μολυσμένο άτομο.

Η Βόρεια Κορέα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό. τον περασμένο μήνα καθώς οι αρχές αντιμετωπίζουν έλλειψη εμβολίων και άλλων φαρμάκων. Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας είπε στους νομοθέτες ότι ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό, όπως ο τύφος, έχουν εξαπλωθεί στη Βόρεια Κορέα ακόμη και πριν ξεσπάσει ο κορωνοϊός.

«Καμπανάκι» Θάνου Πλεύρη: «Θα υπάρξει θερινό κύμα κορωνοϊού» - Τι είπε για επαναφορά των μέτρων

κορεα-επιδημια

Θερινό «κύμα» κορωνοϊού δείχνουν οι προγνώσεις των μοντέλων που τρέχουν οι ειδικοί, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Εξήγησε ωστόσο ότι δεν φαίνεται ότι θα ασκηθεί πίεση το Σύστημα Υγείας ώστε να οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων.

«Σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο. Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του συστήματος υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι οφείλεται στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές. Εξήγησε ότι λόγω της μεταδοτικότητας των συγκεκριμένων στελεχών του κορωνοϊού «είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα».

Κάλεσε τους ευάλωτους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπροστασίας και όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share