Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έλον Μασκ για Twitter: Στόχος το 1 δισ. χρηστών - Τι είπε για τη μείωση του προσωπικού

«...Αυτή τη στιγμή τα κόστη υπερβαίνουν τα έσοδα»

16 Ιουνίου 2022 21:47
Έλον Μασκ για Twitter: Στόχος το 1 δισ. χρηστών - Τι είπε για τη μείωση του προσωπικού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την επιθυμία του το Twitter να αποκτήσει 1 δισ. χρήστες παγκοσμίως εξέφρασε ο Έλον Μασκ, σε διαδικτυακή συνομιλία με υπαλλήλους του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, για πρώτη φορά από τότε που κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του.

Δείτε επίσης: Survivor 5: «Είσαι παλτουδάρα» - Το Twitter ξεφτιλίζει τον Στάθη Σχίζα και ζητάει την αποχώρησή του!

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μασκ δεν αναφέρθηκε σε απολύσεις υπαλλήλων, τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να «υπάρξει εξορθολογισμός στον αριθμό των εργαζομένων.

«Η εταιρεία πρέπει να γίνει υγιής. Αυτή τη στιγμή τα κόστη υπερβαίνουν τα έσοδα» πρόσθεσε.

Έλον Μασκ για Twitter: Στόχος το 1 δισ. χρηστών - Τι είπε για τη μείωση του προσωπικού

Σχετικά με το ζήτημα της τηλεργασίας, ο Μασκ ανέφερε πως το προσωπικό που εργάζεται σε ειδικές θέσεις μπορεί να μην έχει ανάγκη για φυσική παρουσία στο χώρο δουλειάς.

Όσον αφορά το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει στο Twitter, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Twitter προωθεί τις απόψεις τους.

O Μασκ επισήμανε ακόμα ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει CEO στο Twitter.

Τεράστια ανατροπή με Ελον Μασκ: Δεν αγοράζει τελικά το Twitter - Ζητά εγγυήσεις για...

«Βόμβα» για το Twitter έριξε ο Ελον Μασκ. Ο ιδιοκτήτης της Tesla ανακοίνωσε ότι η εξαγορά του Twitter δεν μπορεί να γίνει χωρίς εγγυήσεις ότι οι πλαστοί λογαριασμοί αντιστοιχούν σε λιγότερο από 5% των χρηστών.

Άλλωστε, ο ίδιος είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα πως θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Μάλιστα, ο Ελον Μασκ ήταν κατηγορηματικός στο ότι η εξαγορά του Twitter δεν θα προχωρήσει αν δεν δοθεί εγγύηση ότι λιγότεροι από το 5% των λογαριασμών που υπάρχουν στην πλατφόρμα είναι πλαστοί.

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ, που έχει 94 εκατομμύρια followers. «Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε.

Με τα λεγόμενά του αυτά ο Ελον Μασκ αναφερόταν στις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον επικεφαλής του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των spam και των πλαστών λογαριασμών. Ο ιδιοκτήτης της Tesla του απάντησε με το emoji που έχει σχήμα κου…δας.

Σε βιντεοδιάσκεψη που έγινε τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, ο Έλον Μασκ σημείωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις του, οι πλαστοί λογαριασμοί ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% των χρηστών του Twitter, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg και τα tweet των προσώπων που ήταν παρόντα. Το Twitter δεν απάντησε στις τελευταίες αναφορές του Ελον Μασκ. Η μετοχή του Twitter υποχώρησε κατά 3,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share