Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συνεχίζεται το παραλήρημα του Ομέρ Τσελίκ: «Η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας»

«Κακώς έχει στρατό το Καστελόριζο»

14 Ιουνίου 2022 19:40
Συνεχίζεται το παραλήρημα του Ομέρ Τσελίκ: «Η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συντονισμένη προσπάθεια των υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων του καθεστώτος Ερντογάν να... παραμορφώσουν την πραγματικότητα συνεχίζεται αμείωτη καθώς μετά το «χοντρό» επεισόδιο που σημειώθηκε σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Χουλουσί Ακάρ, σειρά τώρα πήρε ο ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Δείτε επίσης: «Λάδι στη φωτιά» από βρετανικά ΜΜΕ: Η Τουρκία θέτει το Κυπριακό ως προϋπόθεση για να πει «ναι» σε Σουηδία – Φινλανδία για ΝΑΤΟ!

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακόμη μία φορά καταφέρθηκε εναντίον της χώρας μας καθώς, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής του AKP, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι κακώς δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένο το Καστελόριζο, ότι η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας, ότι εμπλέκει συνεχώς τρίτες χώρες και ότι κακώς οι Ελληνες θεωρούν απειλή τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ομέρ Τσελίκ

Παράλληλα, ισχυρίστηκε όπως έκανε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ότι όποτε η Άγκυρα καλεί σε διάλογο την Ελλάδα βάσει του διεθνούς δικαίου, η χώρα μας απορρίπτει την πρόταση και κάνει προπαγάνδα μιλώντας για επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της.

Το... τερματίζει ο Ερντογάν: Μιλά για νέο 1922 - «Δεν παραχωρούμε τα δικαιώματα μας σε κλέφτες»

«Αμπντουλχαμίτ» είναι το όνομα που έδωσε στο τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας μήνυμα – σε εσωτερικό και εξωτερικό – ότι η Τουρκία γίνεται ακόμη πιο δυνατή με αυτό το πλοίο, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση, ενώ βρίσκεται στο λιμάνι της Μερσίνας για τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Δείτε επίσης: Προκλητικό δημοσίευμα από κορυφαίο τουρκικό Μέσο: «Νεκρός από ελληνικά πυρά στον Έβρο» – Διαψεύδουν οι Αρχές της χώρας μας (photo)

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις έρευνες και γεωτρήσεις, που προηγουμένως πραγματοποιούσαμε μισθώνοντας γεωτρύπανα, με δικά μας μέσα» σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος, για να προσθέσει ότι η Τουρκία κάνει αισθητή την παρουσία της «και στην ανατολική Μεσόγειο. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε κάθε τομέα».

«Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ισχύ του στόλου μας με νέα πλοία. Με αυτό το τέταρτο πλοίο, έχουμε κάνει τον στόλο μας πολύ, πολύ δυνατό» υπογράμμισε ο Ερντογάν σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι από τις λίγες χώρες που έχουν «δικό τους στόλο γεωτρυπάνων».

«Τώρα βρίσκεται στο λιμάνι Τασουζτού της Μερσίνας και γίνονται οι τεχνικές προετοιμασίες πριν από την πρώτη του γεώτρηση. Πρώτα ο Αλλάχ, όταν θα ξεκινήσει τις αποστολές αυτό το πλοίο μας, θα εκτελούνται πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά τα έργα μας. Να είναι καλορίζικο το 4ο γεωτρύπανό μας! Πιστεύω ότι κι αυτό το πλοίο μας, όπως και το Φατίχ, θα μας φέρει καλά νέα για χάρη του έθνους μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ως μία χώρα που περιστοιχιζόμαστε από 3 θάλασσες, υπερασπιζόμαστε όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και τη Μεσόγειο τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων. Κανείς να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό» σημείωσε ο Ερντογάν.

Με το βλέμμα και σε Ελλάδα και Κύπρο ο τούρκος πρόεδρος συνέχισε με αιχμές λέγοντας «εμείς ούτε σφετεριζόμαστε τα δικαιώματα κανενός, ούτε παραχωρούμε τα δικά μας δικαιώματα σε κλέφτες. Ποτέ δεν επιτρέψαμε να καπηλευτούν κάτι που είναι δικό μας με βία ή απειλές.

Βλέπουμε την ενέργεια όχι ως στοιχείο έντασης και σύγκρουση, αλλά ως το κλειδί της περιφερειακής συνεργασίας. Γι’ αυτό προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τους παίκτες της περιοχής. Τα αποτελέσματα των επαφών μας, θα τα δούμε το επόμενο διάστημα». Ανέφερε δε ότι η Τουρκία «ως χώρα, της οποίας τα περίχωρα είναι γεμάτα με πλούσιους πόρους υδρογονανθράκων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ανεκμετάλλευτο ούτε λιθαράκι».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share