Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Προκλητικό δημοσίευμα από κορυφαίο τουρκικό Μέσο: «Νεκρός από ελληνικά πυρά στον Έβρο» – Διαψεύδουν οι Αρχές της χώρας μας (photo)

Το αυστηρό μήνυμα Θεοδωρικάκου μέσω Twitter

13 Ιουνίου 2022 18:25
Προκλητικό δημοσίευμα από κορυφαίο τουρκικό Μέσο: «Νεκρός από ελληνικά πυρά στον Έβρο» – Διαψεύδουν οι Αρχές της χώρας μας (photo)
Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας των τελευταίων ημερών με πολεμικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πολλών αξιωματούχων κατά της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ένα περίεργο δημοσίευμα του CNN Turk έρχεται για να δυναμιτίσει την κατάσταση.

Δείτε επίσης: «Φωτιά» στα σενάρια βάζει ξαφνικά το Ισραήλ: Κάλεσε τους πολίτες του να φύγουν άμεσα από την Κωνσταντινούπολη - «Υπάρχει κίνδυνος στην Τουρκία»

Σύμφωνα με το CNN Turk, στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων.

Το CNN Turk υπογραμμίζει πως ο μετανάστης διακομίστηκε από ιατρικές ομάδες, που μετέβησαν στην περιοχή, στο νοσοκομείο του Ουζουνκιοπορού. Η κατάσταση της υγείας του ήταν βαριά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Για το περιστατικό, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, έχει ξεκινήσει έρευνα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν «σηκώσει» ήδη την είδηση και δημιουργούν κλίμα, χωρίς να έχουν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που αναφέρει το CNN Turk. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast στην ΕΛΑΣ διαψεύδουν κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού.

Αμέσως μετά την ανάρτηση της είδησης στα τουρκικά media, διενεργήθηκε άμεσα έρευνα από την οποία προέκυψε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για το παραπάνω περιστατικό.

Θεοδωρικάκος: Ας εγκαταλείψει επιτέλους η Τουρκία τα fake news

Με αφορμή το περίεργο δημοσίευμα του CNN Turk για πυροβολισμούς στα σύνορα με την Τουρκία και θανάσιμο τραυματισμό μετανάστη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε. «Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share