Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Στο μικροσκόπιο της Τουρκίας τα ελληνικά νησιά - «Οι Έλληνες έχουν δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο» (Video)

Κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

13 Ιουνίου 2022 14:17
Ελληνοτουρκικά: Στο μικροσκόπιο της Τουρκίας τα ελληνικά νησιά - «Οι Έλληνες έχουν δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ προκλήσεων από τα ΜΜΕ της Τουρκίας που εστιάζουν στο στρατό που βρίσκεται στα νησιά της Ελλάδας και δη στη Σάμο, τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω και τη Ρόδο. Παράλληλα, χωρίς τέλος είναι οι λεονταρισμοί από την Τουρκία αλλά και το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της Τουρκίας τα νησιά αυτά βρίσκονται σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Πλέον τα Μέσα στην Τουρκία σχεδόν καθημερινά ασχολούνται με το θέμα τον νησιών βγάζοντας στον «αέρα» καθημερινά στρατιωτικούς αναλυτές για το θέμα των νησιών που, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί απειλή για την Τουρκία και πως η Ελλάδα διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο.

Ένας από αυτούς και ο Μέτε Γιαράρ, ο οποίος έδειξε χάρτες σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως μετέδωσε από την Τουρκία ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης. «Το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις, στρατιωτικές ενέργειες, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις.

Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις σε Ρόδο και Λέσβο σε επίπεδο μεραρχίας. Ακριβώς απέναντί μας σε Σάμο, Χίο και Κω διαθέτουν ταξιαρχίες. Στα υπόλοιπα νησιά έχουν δυνάμεις σε επίπεδο συνταγμάτων ή ταγμάτων», ανέφερε ο στρατιωτικός αναλυτής.

«Και ο πρωθυπουργός της πηγαίνει εκεί να τα επιθεωρήσει», σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ναι, έχουν αεροπορικές βάσεις και ναυτικές βάσεις», απαντά ο αναλυτής.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share