Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Γερμανία: Νέα επίθεση με μαχαίρι – Τέσσερις τραυματίες σε πανεπιστήμιο (Video)

Δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη

10 Ιουνίου 2022 20:21
Συναγερμός στη Γερμανία: Νέα επίθεση με μαχαίρι – Τέσσερις τραυματίες σε πανεπιστήμιο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Γερμανία σημειώθηκε ακόμα μία επίθεση με μαχαίρι σε λιγότερο από 24 ώρες, καθώς μετά το περιστατικό στη Βάδη- Βυρτεμβέργη, ένας άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι σε πανεπιστήμιο της Βεστφαλία και τραυμάτισε τέσσερα άτομα.

Δείτε επίσης: Φρίκη στη Νιγηρία: Επίθεση με όπλα και εκρηκτικά σε εκκλησία - Πάνω από 50 οι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά (video)

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση έγινε στο πανεπιστήμιο Χαμ-Λίπστατ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Ντόρτμουντ.

Οι αρχές δεν ανέφεραν πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί, ούτε τα κίνητρα της επίθεσης αυτής, ενώ με ανάρτηση στο Twitter σημείωσαν ότι «πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από μαχαίρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου WDR, ο δράστης είναι ένας νεαρός που κατάγεται από το Χαμ. Οι τραυματίες είναι τέσσερις φοιτητές, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας. «Βρισκόμαστε επί τόπου, έχοντας αναπτύξει σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις και σας παρακαλούμε να αποφεύγετε τον τομέα», πρόσθεσε η αστυνομία.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά μία δασκάλα και μία μαθήτρια στον χώρο δημοτικού σχολείου του Έσλινγκεν-αμ-Νέκαρ, στη Βάδη- Βυρτεμβέργη.

Βίντεο με την επίθεση που έγινε νωρίτερα σε σχολείο της Βυρτεμβέργης:

«Θα επιστρέψω σε 3 μέρες Θεός της φωτιάς»: Καρέ - καρέ ο αφοπλισμός του... βασιλιά Μίνωα στο Σύνταγμα (Video)

Πανικό προκάλεσε τα ξημερώματα της Τρίτης ο 37χρονος άνδρας, ο οποίος εμφανίστηκε στο Σύνταγμα με καραμπίνα και απειλούσε να ανοίξει πυρ. Ο... παράφρων βασιλιάς, είχε προειδοποιήσει για το «ντου» στη Βουλή, καθώς με ένα παραληρηματικό κείμενο που είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στα social media ενημέρωνε για την πράξη του. Από το μένος του δεν ξέφυγε κανείς... «Πολιτικοί, εφοπλιστές, τραπεζίτες, εισαγγελείς, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα, άτομα της τηλεόρασης είστε νεκροί όλοι από αυτοκτονία» έγραφε χαρακτηριστικά στο μανιφέστο του.

Οι αστυνομικοί εκκένωσαν το Σύνταγμα σε μεγάλη ακτίνα από την πλατεία προκειμένου να μην κινδυνεύσουν πολίτες και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν οι εύζωνες. Επειτα άνδρας της ΔΙΑΣ διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων πέριξ της πλατείας και στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και τα ΕΚΑΜ. Ο οπλισμένος άνδρας ήταν σε σύγχυση άλλοτε ηρεμούσε και άλλοτε εξαπέλυε ύβρεις κατά βουλευτών. Για 90 λεπτά τα όσα έλεγε δεν έβγαζαν νόημα και οι διαπραγματευτές δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. Παρενέβησαν τα ΕΚΑΜ, απέσπασαν το όπλο του και τον ακινητοποίησαν. Ο άνδρας συστήθηκε στους αστυνομικούς σαν «άγγελος του Θεού». Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share