Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θετική στον κορωνοϊό η Μπέρμποκ - Προς αναβολή το ταξίδι της σε Αθήνα και Άγκυρα

Εξέλιξη τελευταίας στιγμής

7 Ιουνίου 2022 14:46
Θετική στον κορωνοϊό η Μπέρμποκ - Προς αναβολή το ταξίδι της σε Αθήνα και Άγκυρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και το ταξίδι της στην Ελλάδα είναι στον «αέρα». Με την ευκαιρία, δείτε το μήνυμα του Μητσοτάκη για τη Τουρκία.

Επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στην Ελλάδα από το Πακιστάν και να γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν επίσης προγραμματισμένη συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια, αλλά και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.


Η κ. Μπέρμποκ αναμένονταν επίσης να μεταβεί την επομένη εβδομάδα στην Άγκυρα, για να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

Η ίδια τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να δώσει και το στίγμα των επισκέψεών της σε Αθήνα και Άγκυρα, στέλνοντας μήνυμα «ενότητας» μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Θετική στον κορωνοϊό η Μπέρμποκ - Προς αναβολή το ταξίδι της σε Αθήνα και Άγκυρα

Συγκεκριμένα, η κ. Μπέρμποκ αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά και την κλιμάκωση της έντασης από πλευράς Τουρκίας, τόνισε ότι αυτό θα αποτελέσει σημαντικό θέμα των συνομιλιών της τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Άγκυρα, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα «στενό συνεργάτη» της Γερμανίας. Ως «σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να είμαστε ενωμένοι», επισήμανε χαρακτηριστικά η Γερμανίας ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, η Αναλένα Μπέρμποκ αναφέρθηκε και στις «φρικαλεότητες» των Γερμανών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής, ενώ υπογράμμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών «πρέπει να διατηρήσει τη μνήμη ζωντανή».

Για το ταξίδι της στην Τουρκία, συνόψισε τις σημαντικές διαφορές με τον «σημαντικό εταίρο»: Ελευθερία έκφρασης, ανθρώπινα δικαιώματα, εφαρμογή των υποχρεώσεων ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share