Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παραμένει πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον

Επιβίωσε της πρότασης μομφής

6 Ιουνίου 2022 23:07
Παραμένει πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές των Τόρις με 211 ψήφους υπέρ του έναντι 148, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Sir Graham Brady, πρόεδρος της Επιτροπής 1922 που έλαβε τις επιστολές των βουλευτών, δήλωσε ότι «μπορώ να ανακοινώσω ότι το κοινοβουλευτικό κόμμα έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό», για το αποτέλεσμα της διαδικασίας της πρότασης μομφής και της ψήφου εμπιστοσύνης στον Μπόρις Τζόνσον.

 Παραμένει πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον

Την ώρα της ανακοίνωσης ακούστηκαν δυνατά και σταθερά χτυπήματα στο γραφείο από τους υποστηρικτές του πρωθυπουργού. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετικό για τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βγαίνει από τη διαδικασία «λαβωμένος».

Και αυτό γιατί έχει χάσει την υποστήριξη του μεγαλύτερου ποσοστού του κοινοβουλευτικού κόμματος από την Τερέζα Μέι, που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και εκείνη μια πρόταση μομφής. Αν και το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της, η ίδια ήταν εκτός πρωθυπουργίας μετά από 8 μήνες.

Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ψήφισαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (6.6.2022) στην αίθουσα 10 του κοινοβουλίου, με πολλούς από αυτούς να δηλώνουν δημόσια ότι ψήφισαν εναντίον του Μπόρις Τζόνσον.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι δεν είναι λίγοι οι 148 βουλευτές που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον σημερινό πρωθυπουργό της Βρετανίας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share