Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε το μωρό "σύμβολο" της Gerber

Παγκόσμιος θρήνος!

6 Ιουνίου 2022 22:34
Πέθανε το μωρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αν Τέρνερ Κουκ, το πρώτο βρέφος της Gerber το πρόσωπο της οποίας έγινε το σήμα της εταιρείας, πέθανε σε ηλικία 95 ετών. Με την ευκαιρία, να σας υπενθυμίσουμε ότι έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Μιχάλης Μαρματάκης.

«Πολλά χρόνια προτού γίνει μια εξαιρετική μητέρα, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, το χαμόγελο και η εκφραστική περιέργειά της κέρδισε καρδιές παντού και θα συνεχίσει να ζει ως σύμβολο όλων των μωρών», ανέφερε η Gerber, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά της Κουκ και σε όποιον «είχε την ευχαρίστηση να τη γνωρίσει».

Το πρόσωπο της Κουκ είναι το σήμα της Gerber εδώ και πάνω από εννιά δεκαετίες. Όλα ξεκίνησαν με έναν διαγωνισμό που έκανε η εταιρεία για να βρεθεί ένα πρόσωπο για διαφημιστική καμπάνια βρεφικής τροφής.

Πέθανε το μωρό 'σύμβολο' της Gerber

Η Ντόροθι Χόουπ Σμιθ- γειτόνισσα της οικογένειας Κουκ- έστειλε ένα απλό σκίτσο με κάρβουνο, σημειώνοντας ότι θα ολοκλήρωνε το σκίτσο αν κέρδιζε.

Οι κριτές αγάπησαν τόσο το πρόσωπο αυτό, που όχι μόνο το επέλεξαν αλλά επέμειναν να παραμείνει ως είχε το σκίτσο.

Αυτό το πρόσωπο έγινε τόσο δημοφιλές, που η Gerber το υιοθέτησε ως το επίσημο σύμβολό της εταιρείας το 1931. Από τότε εμφανίζεται σε όλες τις συσκευασίες της εταιρείας και σε κάθε διαφήμιση.

Όμως, η ταυτότητα του μωρού παρέμεινε ένα μυστικό για 40 χρόνια, έως το 1978.

Σε δημοσκόπηση που έγινε στις ΗΠΑ, οι πολίτες προσπαθούσαν να μαντέψουν ποιο ήταν αυτό το μωρό. Οι εικασίες τους κυμαίνονταν από κινηματογραφικούς σταρ όπως ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, μέχρι γερουσιαστές.

Επίσης, υπήρχε έντονη φημολογία ότι το μωρό ήταν η Τζέιν Σέιμουρ, αλλά επρόκειτο τελικά για την Αν Τέρνερ Κουκ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share