Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βουλευτής «γλέντησε» τους Τούρκους: «Κανένα... κεμπάπ, μόνο κουρδικό ντονέρ!»

Καλεί τους συμπατριώτες του να μποϊκοτάρουν το τουρκικό κεμπάπ ως «αντίποινα»

2 Ιουνίου 2022 19:01
Βουλευτής «γλέντησε» τους Τούρκους: «Κανένα... κεμπάπ, μόνο κουρδικό ντονέρ!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία άλλη τροπή παίρνει η διένεξη μεταξύ Φινλανδίας και Τουρκίας, με αφορμή τις τουρκικές ενστάσεις στην προοπιτική ένταξη της σκανδιναβικής χώρας (σ.σ. μαζί με την Σουηδία) στο ΝΑΤΟ. Ένας Φινλανδός βουλευτής κάλεσε τους συμπατριώτες του να μποϊκοτάρουν το τουρκικό… κεμπάπ.

Πρόκεται για τον βουλευτή, Μίκο Κάρνα, που προέτρεψε τους Φινλανδούς να αναστείλουν τα σχέδιά τους για διακοπές στην Τουρκία, να μην τρώνε ντονέρ κεμπάπ και να μην χρησιμοποιούν εν γένει τουρκικά προϊόντα. Αυτό που ανέβασε την… πίεση των Τούρκων, όμως, ήταν η ατάκα του βουλευτή ότι το «κουρδικό ντονέρ» είναι πολύ καλύτερο από το τουρκικό!

Την είδηση μετέδωσε ο αγγλόφωνος ιστότοπος της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah, προσθέτοντας πως ο Μίκο Κάρνα δήλωσε, πάντως, ότι θα έτρωγε τουρκικό κεμπάπ κάθε μέρα για ένα μήνα, εάν η Άγκυρα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες. Το PKK αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική ομάδα από όλη την ΕΕ», πρόσθεσε ο βουλευτής, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι Τούρκοι... τα έχασαν και τα βάζουν τώρα με τους Γερμανούς: «Μην πέφτετε στην παγίδα της Ελλάδας»

Στους Τούρκους δεν άφησε σε καμία περίπτωση η δήλωση στήριξης του Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Εξωτερικών να αντιδράσει, δείχνοντας... σύγχυση, αφού αναφέρει πως η χώρα τους απειλείται από τη δική μας.

Επιτίθεται στη Γερμανία λέγοντας ότι είναι «απαράδεκτο να πέφτει στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας» και κατηγορεί την Ελλάδα πως είναι η «μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα»! Επίσης επαναφέρει τα περί στρατικοποίησης των νησιών ενώ αναφέρεται και στο νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, αν και παράλληλα έχει και... ανησυχίες ταυτότητας.

Η τοποθέτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Γερμανία

«Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στη συκοφαντική εκστρατεία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, παρενοχλώντας τα αεροσκάφη μας στον εναέριο και διεθνή εναέριο χώρο της χώρας μας, αγνοώντας τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα. Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, θα ήταν ανακριβές να χαρακτηριστούν πτήσεις εντός 6-10 μιλίων από τον διεθνή εναέριο χώρο ως «παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου». Αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα του γείτονά του, αυτός είναι η Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται κοντά στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις Συνθήκες Ειρήνης του 1923 της Λωζάνης και του Παρισιού του 1947. Επιπλέον, διατηρεί την παράνομη και άδικη στάση της ότι μπορεί μονομερώς να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 ναυτικών μιλίων ενάντια στα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Η Τουρκία δεν έχει μάτια στη γη κανενός. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στην απειλή για την ασφάλεια του λαού μας παραβιάζοντας δημόσια τις πολύ σαφείς διατάξεις των διεθνών συνθηκών περί αφοπλισμού από την Ελλάδα. Αναμένουμε από τη Γερμανία να καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, αντί να κάνει μεροληπτικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share