Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πούτιν: Η συνέχιση των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία οδηγεί σε περαιτέρω «αποσταθεροποίηση»

Νέες απειλές από τον Ρώσο πρόεδρο

28 Μαΐου 2022 21:01
Πούτιν: Η συνέχιση των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία οδηγεί σε περαιτέρω «αποσταθεροποίηση»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε σήμερα τον «επικίνδυνο χαρακτήρα» των παραδόσεων δυτικών όπλων στην Ουκρανία και προειδοποίησε για περαιτέρω «αποσταθεροποίηση», κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Την ίδια στιγμή, επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε τον επικίνδυνο χαρακτήρα (του γεγονότος) ότι η Ουκρανία συνεχίζει να κατακλύζεται από δυτικά όπλα, προειδοποιώντας για τους κινδύνους περαιτέρω αποσταθεροποίησης της κατάστασης και επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία.

Πούτιν: Η συνέχιση των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία οδηγεί σε περαιτέρω «αποσταθεροποίηση»

«Πυρά» Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη: «Έχει αντιρωσική στάση, απίστευτο να συγκρίνει τους Μεσολογγίτες με το τάγμα Αζόφ»

Νέα επίθεση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα, με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας να απαντά στην ομιλία του πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Η Ζαχάροβα σε υψηλούς τόνους, ανέφερε πως «τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση» με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το «ξέσπασμα» Ζαχάροβα για τον Μητσοτάκη

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε "μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών"», είπε η διπλωμάτης και συνέχισε: «Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια εξισώθηκε με τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξάγει πόλεμο εναντίον των ίδιων των πολιτών του στο Ντονμπάς εδώ και οκτώ χρόνια».

«Απίστευτο, οι ήρωες, που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί από το τάγμα Azov», επισήμανε η ίδια. Πρόκειται για «άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, μεταξύ άλλων με την προμήθεια στο Κίεβο όπλων, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα κατά ειρηνικών πολιτών στο Ντονμπάς», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Αντιμετωπίζοντας πολυάριθμες κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει μια εναλλακτική οπτική, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί από τον ελληνικό χώρο πληροφόρησης», σημείωσε η διπλωμάτης. Τα σχόλια της Ελλάδας αποτελούν επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε η ίδια.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share