Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μακελειό στο Τέξας - Οργή λαού για τις νέες αποκαλύψεις: Παιδιά καλούσαν το 911, ενώ η αστυνομία περίμενε έξω

Τοπικός αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι οι Αρχές ενήργησαν λάθος

27 Μαΐου 2022 23:03
Μακελειό στο Τέξας - Οργή λαού για τις νέες αποκαλύψεις: Παιδιά καλούσαν το 911, ενώ η αστυνομία περίμενε έξω
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες ιστορίες φρίκης από το μακελειό στο Τέξας συνεχίζουν να βγαίνουν στη δημοσιότητα, καθώς αυτή την φορά αποκαλύφθηκε ότι τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν από τον μακελάρη, καλούσαν για βοήθεια την αστυνομία, με τους αστυνομικούς να περιμένουν έξω από το κτήριο και να μην επεμβαίνουν.

Δείτε επίσης: Μακελειό στο Τέξας: 11χρονη έβαλε το αίμα νεκρής φίλης της πάνω της για να επιβιώσει! «Ο γιος μου δεν ήταν βίαιο άτομο» - Τα πρώτα λόγια της μάνας του 18χρονου μακελάρη

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον δύο παιδιά κάλεσαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 από δύο τάξεις που επικοινωνούν μεταξύ τους αφότου ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος μπήκε στο σχολείο με ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Στίβεν Μακ Κράου, διευθυντή του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

μακελειο-τεξασ

Ο διοικητής της περιοχής, ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος στην περιοχή που βρίσκεται το σχολείο στην Ουβάλντε, πίστευε ότι ο Ράμος είχε οχυρωθεί μέσα στην τάξη και ότι τα παιδιά δεν διέτρεχαν πλέον κίνδυνο, δίνοντας χρόνο στην αστυνομία να προετοιμαστεί, δήλωσε ο Μακ Κράου. «Όπως αποδείχθηκε, τώρα, ασφαλώς και δεν ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν η λάθος απόφαση. Τελεία και παύλα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Κράου, ένα άτομο κάλεσε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης 911 πολλές φορές αρχίζοντας στις 12.03 το μεσημέρι και λέγοντας στην αστυνομία ψιθυριστά ότι εκεί υπήρχαν πολλοί νεκροί και ότι υπήρχαν ακόμη «οκτώ με εννιά» μαθητές ζωντανοί, δήλωσε ο συνταγματάρχης. Ένας μαθητής κάλεσε στις 12.47 και ζήτησε από τον τηλεφωνητή «παρακαλώ στείλτε τώρα την αστυνομία».

Οι αστυνομικοί όμως, δεν είχαν μπει στην τάξη μέχρι τις 12.50 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Μακ Κράου, όταν ομάδα κρούσης της συνοριακής αστυνομίας των ΗΠΑ χρησιμοποίησε κλειδιά από έναν θυρωρό για να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και να σκοτώσει τον Ράμος.

Μακελειό στο Τέξας: «Θα έπρεπε απλώς να σκοτώσει εμένα» - Ζητά συγγνώμη ο πατέρας του 18χρονου μακελάρη

Μακελειό στο Τέξας: Ο πατέρας του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος, ο οποίος αιματοκύλισε ένα δημοτικό σχολείο στη μικρή πόλη Ουβάντε του Τέξας, σκοτώνοντας 21 ανθρώπους, ζητά συγγνώμη από τον κόσμο.

Σε συνέντευξή του στη The Daily Beast, είπε: «Θέλω απλώς ο κόσμος να ξέρει ότι λυπάμαι για όσα έκανε ο γιος μου». «Ποτέ δεν περίμενα ότι ο γιος μου να κάνει κάτι τέτοιο», είπε ο 42χρονος πατέρας. «Έπρεπε απλώς να είχε σκοτώσει εμένα, αντί να κάνει κάτι τέτοιο».

Ο γιος του πυροβόλησε επίσης τη γιαγιά του στο πρόσωπο την Τρίτη και στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητό της, το έριξε σε ένα χαντάκι έξω από το δημοτικό σχολείο και άνοιξε πυρ σε μαθητές της τετάρτης τάξης. Ο ίδιος ο δράστης, αφού είχε σκοτώσει 19 παιδιά, έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Παρά το γεγονός ότι ο γιος του διέπραξε μια σφαγή, ο πατέρας επέμεινε πως ο 18χρονος ήταν «καλός άνθρωπος» που «κλεινόταν στον εαυτό του».

Ο νεαρός δράστης φέρεται να μην είχε καλές σχέσεις με τη μητέρα του και είχε παρατήσει το σχολείο πριν από την αποφοίτησή του φέτος. Ο πατέρας του παραδέχτηκε ότι δεν είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί του τελευταία εξαιτίας της δουλειάς του που είναι εκτός της Ουβάλντε και εξαιτίας της πανδημίας.

Σημειώνεται πως η μητέρα του δράστη της σφαγής, η Αντριάνα Ρέγες, μίλησε χθες στο ABC News. Διαβεβαίωσε ότι το παιδί της δεν ήταν «τέρας», παρότι ενίοτε γινόταν «επιθετικός».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share