Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Πυροβόλησα τη γιαγιά μου και τώρα...» - Ο μακελάρης του Τέξας είχε προειδοποιήσει μέσω Facebook

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία!

25 Μαΐου 2022 22:23
«Πυροβόλησα τη γιαγιά μου και τώρα...» - Ο μακελάρης του Τέξας είχε προειδοποιήσει μέσω Facebook
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγκόσμιο σοκ έχει προκληθεί από το μακελειό, που έγινε στο Τέξας, με 18χρονο να σκοτώνει τη γιαγιά του, 19 παιδιά και δύο δασκάλους, την ώρα που ένα 10χρονο κορίτσι και μια 66χρονη νοσηλεύονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, ο μακελάρης είχε προειδοποιήσει για την επίθεσή του με αναρτήσεις στο Facebook μισή ώρα πριν από τη φονική επίθεση. Συγκεκριμένα, σε σειρά αναρτήσεων ενημέρωνε για τα όσα έκανε σε ζωντανό χρόνο. Αρχικά ανέφερε πως δολοφόνησε τη γιαγιά του και έπειτα ανακοίνωσε για την πρόθεσή του να εισβάλει στο δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, ο δράστης πυροβόλησε τη γιαγιά του στο πρόσωπο πριν προχωρήσει στις υπόλοιπες δολοφονίες. Όπως ανέφεραν δε εκπρόσωποι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, πέταξε ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά όταν αντιμετώπισε έναν υπάλληλο του δημοτικού και πριν μπει στο σχολείο.

Πυροβολούσε για 45 λεπτά

Μαζί με τις αστυνομικές αρχές και τη συνοριοφυλακή, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης ήταν και ο πυροσβέστης Έρνεστ Κινγκ, ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς. Συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πυροβολισμοί κράτησαν τουλάχιστον 45 λεπτά από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το περιστατικό στο σχολείο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 18χρονος μακελάρης αγόρασε νόμιμα τα δύο τουφέκια AR-15 και τα 375 φυσίγγια την περασμένη εβδομάδα, μετά τα 18α γενέθλια του. Πριν από την επίθεση, άφησε ένα πυροβόλο όπλο στο φορτηγό του και πέταξε πυρομαχικά στην είσοδο του σχολείου.

Αξιωματούχος των αρχών επιβολής του νόμου δήλωσε ότι όλα τα θύματα βρίσκονταν στην ίδια τάξη, σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται συνέντευξη του CNN με τον υπαστυνόμο Christopher Olivarez του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

TAGS
 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share