Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στο Τέξας: Αναφορές για πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο

Δύο μαθητές νεκροί, αρκετοί τραυματίες

24 Μαΐου 2022 23:04
Θρίλερ στο Τέξας: Αναφορές για πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ακραίο περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, με αρκετούς τραυματίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Παράλληλα, διαβάστε εδώ για τον πατέρα που καταγγέλλει ότι ο γιος του δέχεται καθημερινά ξύλο.

Ένας ένοπλος άνδρας εισήλθε στο δημοτικό σχολείο Robb στο Uvalde του Τέξας και άρχισε να πυροβολεί.

Από τα πυρά του δράστη, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση από τις αστυνομικές αρχές, πάνω 15 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα 13 νοσηλεύονται τραυματισμένα από τα πυρά.

Πόλεμος Ουκρανία: Οι μάχες στο ανατολικό μέτωπο θα κρίνουν τη μοίρα της χώρας, σύμφωνα με το Κίεβο

Οι μάχες που μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσαν να καθορίσουν τη μοίρα της χώρας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

Παράλληλα, το μετρό στο Χάρκοβο ξαναλειτουργεί και η πόλη επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να περικυκλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα σε δύο πόλεις στις όχθες του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς. Σύμφωνα με τον Μοτουζιάνικ, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες να διασχίσουν τον ποταμό.

Πόλεμος Ουκρανία: Οι μάχες στο ανατολικό μέτωπο θα κρίνουν τη μοίρα της χώρας, σύμφωνα με το Κίεβο

«Παρακολουθούμε πλέον την πιο ενεργή φάση της επίθεσης ευρείας κλίμακας που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της χώρας μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη, επειδή η μοίρα της χώρας μας κρίνεται ίσως εκεί αυτήν τη στιγμή», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν - Η μεγάλη αποκάλυψη του Κιέβου για τον Ρώσο πρόεδρο

Απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από δύο μήνες αποκάλυψε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, τον οποίο επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: Παγκόσμια πρωτιά: Οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι η απόπειρα δολοφονίας έγινε μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα Ukrainska Pravda. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπουντάνοφ είπε ότι οι επίδοξοι δολοφόνοι του Πούτιν προέρχονταν από την περιοχή του Καυκάσου, που περιλαμβάνει την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τμήματα της νότιας Ρωσίας.

«Υπήρξε μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν. Δέχτηκε επίθεση, λέγεται, από άτομα από τον Καύκασο, όχι πολύ καιρό πριν» είπε ο Μπουντάνοφ, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Αυτές είναι μη δημόσιες πληροφορίες. Ήταν μια ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες. Επαναλαμβάνω, αυτή η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής. Δεν υπήρξε καμία δημοσιότητα για αυτό το γεγονός, αλλά έγινε » είπε ο Μπουντάνοφ.

Ισόβια στον Ρώσο στρατιώτη που δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 21χρονος Ρώσος στρατιώτης, Vadim Shishimarin, ο οποίος δικαζόταν στο Κίεβο για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο 21χρονος, καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία ενός αμάχου, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, όπως μεταδίδει το BBC. Ο ίδιος είχε δηλώσει ένοχος για τον φόνο του 62χρονου αμάχου Ολεξάντρ Σελίποφ στο χωριό Τσουπαχίβκα στη βορειοανατολική Ουκρανία στις 28 Φεβρουαρίου, έπειτα από διαταγή που έλαβε να τον πυροβολήσει από ένα αυτοκίνητο.

Ο δικαστής Σέρχι Αγκαφόνοφ δήλωσε ότι ο Σισιμαρίν, εκτελώντας «εγκληματική διαταγή» από στρατιωτικό υψηλότερου βαθμού, πυροβόλησε πολλές φορές το θύμα στο κεφάλι με αυτόματο όπλο. Ο Σισιμαρίν παρακολουθούσε σιωπηλά τη διαδικασία από ένα κουβούκλιο από ενισχυμένο τζάμι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και δεν έδειξε κανένα συναίσθημα την ώρα που διαβαζόταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Η δίκη αυτή έχει τεράστια συμβολική σημασία για την Ουκρανία, η οποία κατηγορεί τη Ρωσία για ωμότητες και βαναυσότητα κατά αμάχων κατά τη διάρκεια της εισβολής της και, όπως σημειώνει, έχει εντοπίσει περισσότερα από 10.000 πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους ή οποιαδήποτε ανάμειξη σε εγκλήματα πολέμου. Το Κρεμλίνο δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την καταδίκη του Ρώσου στρατιώτη. Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι δεν έχει καμία πληροφορία για τη δίκη και ότι η απουσία διπλωματικής αποστολής στην Ουκρανία περιορίζει την ικανότητά της να προσφέρει βοήθεια.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Σισιμαρίν

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σισιμαρίν ήταν επικεφαλής μιας μονάδας μιας μεραρχίας τεθωρακισμένων όταν το κομβόι τους δέχθηκε επίθεση μαζί με τέσσερις στρατιώτες έκλεψε ένα αυτοκίνητο για να γλιτώσουν. Βρίσκονταν κοντά στο χωριό Τσουπαχίφκα στην επαρχία Σούμι όταν συνάντησαν τον 62χρονο Σελίποφ ο οποίος έσπρωχνε το ποδήλατό του και μιλούσε στο τηλέφωνο.

«Ένας από τους στρατιώτες διέταξε τον κατηγορούμενο να σκοτώσει τον άμαχο προκειμένου να μην τους καταγγείλει» για την κλοπή του αυτοκινήτου, ανέφερε το γραφείο της γενικής εισαγγελέως, κάτι που ο Σισιμαρίν έπραξε.

Ο λοχίας, από το Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον Σελίποβ με καλάσνικοφ από το ανοιχτό παράθυρο ενός κλεμμένου αυτοκινήτου ενώ έκανε ποδήλατο κοντά στο σπίτι του, στο χωριό Τσουπαχίβκα, βορειοανατολικά της Ουκρανίας, στις 28 Φεβρουαρίου, την πέμπτη ημέρα του πολέμου. Ο Ρώσος στρατιώτης πυροβόλησε τον άτυχο συνταξιούχο τέσσερις φορές στο κεφάλι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share