Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Moderna πραγματοποιεί δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται

24 Μαΐου 2022 23:02
Η Moderna πραγματοποιεί δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Moderna πραγματοποιεί προκλινικές δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα πως έχουν καταγραφεί 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων και άλλα 106 ύποπτα κρούσματα αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου εκτός των χωρών όπου εξαπλώνεται συνήθως.

Η Moderna δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των ΗΠΑ δήλωσαν πως η κυβέρνηση είναι στη διαδικασία έγκρισης δόσεων του εμβολίου Jynneos κατά της ευλογιάς, που έχει παρασκευαστεί από την Bavarian Nordic A/S για χρήση στα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευλογιά των πιθήκων: Παραθυράκι ελπίδας από τη Γκάγκα - "Αποτελεσματικά τα εμβόλια..."

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αποκλείει τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, αλλά προτρέπει τον στοχευμένο εμβολιασμό σε άτομα τα οποία έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων. Με την ευκαιρία, δείτε ποιοί πρέπει να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, σημείωσε πως η ευλογιά των πιθήκων δεν έχει καμία σχέση με τον κορωνοϊό.

«Καμία σχέση απολύτως ο κορωνοϊός με την ευλογιά των πιθήκων. Δε μεταδίδεται εύκολα και θέλει στενή επαφή κυρίως από το δέρμα, από ανθρώπους που έχουν ήδη εξάνθημα. Η ιχνηλάτηση που γίνεται είναι καλή σε όλη την Ευρώπη. Δε φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα, τα κρούσματα υπάρχουν αλλά δεν είναι πάρα πολλά».

Σχετικά με ενδεχόμενες μεταλλάξεις, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς «πρόκειται για έναν σταθερό ιό. Δεν περιμένουν μεταλλάξεις αλλά τον παρακολουθούν».

«Θέλει μακροχρόνια απομόνωση για 21 μέρες», τόνισε τόσο για τα κρούσματα όσο και για πιθανές στενές επαφές.

Όσον αφορά τα εμβόλια, αυτά απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και μετά την ενδεχόμενη νοσήσή τους.

«Τα εμβόλια δουλεύουν πολλές φορές και μετά τη μόλυνση».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share