Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ασύλληπτη τραγωδία με κατάρρευση 10οροφου κτιρίου: Τουλάχιστον 4 νεκροί και 80 εγκλωβισμένοι (video)

Βίντεο με τις εικόνες καταστροφής

23 Μαΐου 2022 15:33
Ασύλληπτη τραγωδία με κατάρρευση 10οροφου κτιρίου: Τουλάχιστον 4 νεκροί και 80 εγκλωβισμένοι (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στο Αμπαντάν του Ιράν μετά την κατάρρευση δεκαώροφου κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Κρήτη: Έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σπηλιά στα Μάταλα

«Τμήματα του 10όροφου κτιρίου Metropol, που βρίσκεται στο Αμπαντάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουζεστάν, κατέρρευσαν», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις ήταν ακόμη υπό κατασκευή.

Ένας αρχικός απολογισμός επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον «τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους» δήλωσε ο Μοτζτάμπα Χαλέντι, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διάσωσης. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια και εστάλησαν σκυλιά διάσωσης για να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Το κτίριο βρίσκεται στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του Αμπαντάν όπου υπάρχουν τα κτίρια εμπορικών, ιατρικών και γραφείων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Τα αίτια της κατάρρευσης διερευνώνται.

Τραγωδία στην Ευρυτανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό - Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (22/5) καθώς ένα αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες έπεσε σε γκρεμό μετά το χωριό Καλεσμένο στην Ευρυτανία.

Σύμφωνα με το tvstar.gr ο 72χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες, ακολούθως να αναποδογυρίσει και στη συνέχεια να πέσει στον γκρεμό.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, με τους πυροσβέστες να ανασύρουν νεκρό τον οδηγό του οχήματος. Οι άλλοι δύο επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καρπενησίου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share