Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στο αεροδρόμιο της Γενεύης: Φωτιά, μαύροι καπνοί και εκρήξεις - Σοκάρει η στιγμή προσγείωσης αεροπλάνου

Όλες οι πτήσεις εκτρέπονται πλέον σε άλλα αεροδρόμια

20 Μαΐου 2022 20:45
Θρίλερ στο αεροδρόμιο της Γενεύης: Φωτιά, μαύροι καπνοί και εκρήξεις - Σοκάρει η στιγμή προσγείωσης αεροπλάνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε κοντά στο αεροδρόμιο της Γενεύης στην Ελβετία. Τα αίτια που προκάλεσαν την εκδήλωση της πυρκαγιάς είναι άγνωστα μέχρι στιγμής.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται από ένα κτίριο να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί, που έχουν εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή και ένα αεροσκάφος να περνά κυριολεκτικά μέσα από τους καπνούς για να προσγειωθεί.

Δείτε επίσης: Πανικός στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ: Tουρίστες πήραν για... σουβενίρ οβίδα! (video)

Όπως έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα, όλες οι πτήσεις αναστέλλονται ή εκτρέπονται σε άλλα αεροδρόμια. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι το κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες είναι έξω από τον περιμετρικό φράκτη. Σε νέα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται μια ισχυρή έκρηξη να σημειώνεται αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Τρόμος στον αέρα: Αεροπλάνο παλεύει να προσγειωθεί εν μέσω θυελλωδών ανέμων! (Video)

Το αεροσκάφος της British Airways της πτήσης BA1307 ερχόταν από το Αμπερντίν της Σκωτίας για να προσγειωθεί στο Χίθροου. Όλα πήγαιναν ρολόι μέχρι που το αεροπλάνο ετοιμάστηκε για την κάθοδο του.

Η κακοκαιρία «Carrie» που πλήττει ολόκληρη τη Βρετανία από άκρη σε άκρη έκανε τις συνθήκες προσγείωσης εξαιρετικά δύσκολες. Οι άνεμοι που φυσούσαν πάνω από το αεροδρόμιο, δεν ήταν απλά θυελλώδεις.

Ήταν τόσο ισχυροί που έκαναν το βαρύ αεροπλάνο να μοιάζει με φτερό. Όπως φαίνεται στο βίντεο το αεροπλάνο παίρνει τροχιά καθόδου αλλά λίγα μέτρα πριν οι πίσω ρόδες του αγγίξουν τον διάδρομο, αρχίζει να μπατάρει αριστερά.

Το πήρε και το… σήκωσε

Ο άνεμος που φυσούσε σήκωνε το δεξί φτερό του αεροπλάνου και χαμήλωνε το αριστερό και όλα αυτά την ώρα που οι ρόδες θα άγγιζαν το έδαφος. Με περίσσια ψυχραιμία ο πιλότος αφού κατάφερε να ισιώσει το σκάφος, δεν ρίσκαρε ούτε τη ζωή του ούτε τη ζωή των επιβατών.

Έκανε το περίφημο «touch n go» το οποίο συνηθίζουν τα πολεμικά αεροσκάφη να κάνουν, δηλαδή ενώ βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης, άγγιξε το έδαφος και ξανά απογειώθηκε.

Τελικά όλα πήγαν καλά και το αεροπλάνο μετά από ώρα κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια. Πάντως στην πλατφόρμα που μεταδίδει ζωντανά από αεροδρόμια «Big Jet TV» τα σχόλια για τον πιλότο ήταν εγκωμιαστικά και όλοι έγραφαν ότι του αξίζει μετάλλιο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share