Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιάζουν ντοκουμέντα από τη Μπούκα - Ρώσοι στρατιώτες οδηγούν άνδρες προς εκτέλεση (video)

Τρομακτικές σκηνές!

20 Μαΐου 2022 10:07
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιάζουν ντοκουμέντα από τη Μπούκα - Ρώσοι στρατιώτες οδηγούν άνδρες προς εκτέλεση (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι New York Times, σε ρεπορτάζ τους, επανέρχονται σε όσα έγιναν στην Μπούκα της Ουκρανίας, ενώ δημοσιεύουν βίντεο, που ανάμεσα σε άλλα, δείχνουν Ρώσους στρατιώτες να οδηγούν τουλάχιστον εννιά Ουκρανούς (ένας από αυτούς φοράει ένα χαρακτηριστικό ανοιχτό μπλε μπουφάν) για εκτέλεση στις 4 Μαρτίου. Με την ευκαιρία, να σας θυμίσουμε ότι χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνομιλία των αρχηγών των Επιτελείων ΗΠΑ και Ρωσίας

Πιθανώς ένα έγκλημα πολέμου, όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο.

Ένα βίντεο από drone που τραβήχτηκε μια μέρα αργότερα, στις 5 Μαρτίου, είναι «το πρώτο οπτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων», τονίζουν οι NYT. Δείχνει πτώματα να κείτονται στο έδαφος κοντά σε ένα κτίριο γραφείων στην οδό Γιαμπλόνσκαγια 144, με δύο Ρώσους στρατιώτες να στέκονται φρουροί δίπλα τους. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται να διακρίνεται πάλι ένας άνδρας με παρόμοιο ανοιχτό μπλε μπουφάν.

Για να αποκαλύψουν τι συνέβη σε αυτούς τους άνδρες, οι Times πέρασαν εβδομάδες στη Μπούκα παίρνοντας συνεντεύξεις από έναν επιζώντα, μάρτυρες, ιατροδικαστές, αστυνομικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Οι δημοσιογράφοι συνέλεξαν αδημοσίευτα βίντεο από την ημέρα της εκτέλεσης – μερικά από τα μοναδικά στοιχεία που εντοπίζουν μέχρι στιγμής τις τελευταίες κινήσεις των θυμάτων. Οι Times έψαξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αναφορές αγνοουμένων, μίλησαν με τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων και, για πρώτη φορά, αναγνώρισαν όλους τους εκτελεσθέντες και τον λόγο για τον οποίο οι περισσότεροι από αυτούς στοχοποιήθηκαν.

Ήταν σύζυγοι και πατέρες, εργαζόμενοι σε παντοπωλεία και εργοστάσια που ζούσαν μια συνηθισμένη πολιτική ζωή πριν από τον πόλεμο. Αλλά με τους περιορισμούς στην έξοδο των ανδρών από τη χώρα, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα να προστατεύσουν τις κοινότητές τους, οι περισσότεροι από τους άνδρες εντάχθηκαν σε διάφορες αμυντικές δυνάμεις τις ημέρες πριν από τη δολοφονία τους. Σχεδόν όλοι τους ζούσαν σε απόσταση αναπνοής από την αυλή στην οποία θα βρίσκονταν αργότερα τα πτώματά τους, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

Ποια ήταν τα θύματα;

Οι New York Times δίνουν τα στοιχεία των οκτώ ανθρώπων που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τους, εκτελέστηκαν από τους Ρώσους στρατιώτες και έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν. Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο βίντεο διακρίνονται εννιά πολίτες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share