Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σάλος με «ροζ» σκάνδαλο: 34χρονη καθηγήτρια έμεινε έγκυος και γέννησε το παιδί 14χρονου μαθητή της

Η ποινή που της επέβαλε το εφετείο της Φλωρεντίας

18 Μαΐου 2022 10:29
Σάλος με «ροζ» σκάνδαλο: 34χρονη καθηγήτρια έμεινε έγκυος και γέννησε το παιδί 14χρονου μαθητή της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σάλος προκλήθηκε στη γειτονικής Ιταλία από το ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια μια 34χρονη καθηγήτρια Αγγλικών και τον κατά 20 χρόνια νεότερο μαθητή της. Το εφετείο της Φλωρεντίας καταδίκασε χθες την 34χρονη σε φυλάκιση 6 ετών και 5 μηνών.

Η γυναίκα είχε συνάψει ερωτική σχέση με έναν ανήλικο - τότε 13 ετών - στον οποίο παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών. Όταν το αγόρι έγινε 14 ετών, η καθηγήτρια έμεινε έγκυος και γεννήθηκε ένα αγοράκι, την πατρότητα του οποίου προσφέρθηκε να αναγνωρίσει ο σύζυγός της.

Δείτε επίσης: Δίκη Λιγνάδη: «Δεν πάμε μέσα όλοι μαζί να κάνουμε μια παρτ@@ζα;» - Συγκλονιστική κατάθεση φίλου του θύματος βιασμού (video)

βιασμοσ-ανηλικοσ

Η 34χρονη καταδικάσθηκε για άσκηση σεξουαλικής βίας σε ανήλικο. Σε αντίθεση με την πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση, το εφετείο της Φλωρεντίας αποφάνθηκε ότι ο σύζυγός της - ο οποίος σε πρώτη φάση είχε δώσει το επώνυμό του στο παιδί - δεν φέρει καμία ποινική ευθύνη.

Για να καθοριστεί με βεβαιότητα η πατρότητα του παιδιού, οι δικαστικές αρχές είχαν διατάξει τη διενέργεια τεστ DNA. H ιστορία αποκαλύφθηκε όταν ο 14χρονος μίλησε για τον συγκεκριμένο δεσμό με τον προπονητή του σε ομάδα ποδοσφαίρου.

Oι δικαστές της Φλωρεντίας αποφάσισαν επίσης ότι η καθηγήτρια θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ στον 17χρονο, πλέον, νέο και 20.000 ευρώ στους γονείς του.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, εκτός από τη σωματική βία, η καταδικασθείσα άσκησε και σημαντική ψυχολογική βία, από τη στιγμή που απείλησε επανειλημμένα τον έφηβο ότι, αν χωρίζανε, θα αυτοκτονούσε, ενώ παρακολουθούσε συνεχώς και τη σελίδα του στο Facebook για να βεβαιωθεί ότι δεν είχε δεσμό και δεν έβγαινε με κάποια συμμαθήτριά του.

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: «Δεν μπορούσα να αντιδράσω, πονούσα» - Η κατάθεση του 24χρονου για τον βιασμό του

Με την κατάθεση του 24χρονου που καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό το 2015 σε ηλικία 17 ετών, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του ηθοποιού - σκηνοθέτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να αποβληθεί από πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος που εκπροσωπεί έναν ακόμη άνδρα ο οποίος καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας ο δικηγόρος έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή του φερόμενου θύματος στην εξουσιοδότηση εκπροσώπησης που φαίνεται να του χορηγήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Ο συγκεκριμένος καταγγέλλων ούτε σήμερα εμφανίστηκε να καταθέσει, παρόλο που το δικαστήριο είχε διατάξει την βίαιη προσαγωγή του κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η κατάθεση του μάρτυρα

Ο μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεσή του περιγράφοντας το πως γνωρίστηκε με τον ηθοποιό στο Μεταξουργείο όπου κι αυτός έμενε. «Τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου του 2015 καθόμουν σε ένα παγκάκι στον Αγιο Παύλο με φίλους. Πέρασε και μας μίλησε.

Στη συνέχεια έλαβα μήνυμα φιλίας το οποίο αποδέχτηκα γιατί με ενδιαφέρουν οι τέχνες και κατόπιν αυτού μου ζήτησε να βρεθούμε. Το σκέφτηκα στην αρχή αλλά μετά δέχτηκα. Συναντηθήκαμε 6-8 Φεβρουαρίου του 2015. Πήγα σπίτι του κι εκεί με ρώτησε αν θέλω να πάμε στα γενέθλια ενός φίλου του. Δέχτηκα.

Πήγαμε σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Συντάγματος, καθίσαμε, ήπιαμε και το βράδυ με άφησε σπίτι μου. Μετά από αυτό μου πρότεινε να πάω σε κάποιες παραστάσεις. Τότε πήγαινα Β´ Λυκείου, ήμουν 17 ετών» είπε ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας περιέγραψε μία ζωή δύσκολη. Ζούσε με την μητέρα του, μετανάστρια χωρίς άδεια παραμονής από την Ουκρανία, η οποία ήταν αλκοολική όπως και ο πατέρας του που δεν τον είχε αναγνωρίσει κι ερχόταν περιστασιακά στο σπίτι. Όπως είπε αντιμετώπιζαν πολλά οικονομικά προβλήματα ενώ υφίστατο και σωματική κακοποίηση: «Πολύ ξύλο, ζώνη, αφαγία. Τιμωρία μέχρι αίματος».

  • Πρόεδρος: Στο σχολείο;
  • Μάρτυρας: Δεν νομίζω ότι γύρισε κάποιος να κοιτάξει.

Μέχρι το 2015 έμενε μαζί με τη μητέρα του αλλά κάποια στιγμή αυτή έκανε μια σχέση και εξαφανίστηκε από το σπίτι: «Με είχε αφήσει μόνο μου, χωρίς συζήτηση. Δεν είχα πει σε κανένα τα προβλήματα που είχα, από ντροπή». Τελικά τα είπε στον κατηγορούμενο αρχές Φλεβάρη του 2015 όταν πήγαν μαζί σε μια παράσταση.

«Τον εμπιστεύτηκα. Του είπα για τη μάνα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπίτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου πρότεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε “δεν θέλω να στο επιβάλλω, δίκη σου είναι η επιλογή”.

Ένιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένιωθα εμπιστοσύνη γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατέρας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμάλ η ζωή μου».

«Στην αρχή ήταν ευγενικός, μετά ψυχολογικός πόλεμος»

Αρχές Μάρτη ο μάρτυρας πήγε να μείνει στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη. Μέχρι τότε είχαν βρεθεί έξι φορές ενώ είχαν και συχνή επικοινωνία μέσω μηνυμάτων. «Σταδιακά πήρα τα πράγματα μου από το σπίτι μου… Κοιμόμουν στο σαλόνι.

Μετά από κάποιες ήμερες μου έδωσε και κλειδιά… Ενιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ενιωθα υποχρέωση.

  • Πρόεδρος: Σας είχε ζητήσει κάτι ο κατηγορούμενος για όσα σας πρόσφερε;
  • Μάρτυρας: Όχι.
  • Πρόεδρος: Σας είχε προσφέρει χασίς;
  • Μάρτυρας: Μου είχε δείξει ένα σακουλάκι και μετά επειδή είχε καλέσει φίλους τους πρόσφερε. Το κατάλαβα γιατί έχει άσχημη μυρωδιά. Εγώ δεν έκανα ποτέ. Είπα όχι και δεν μου ξαναέδωσε».

Στο σπίτι του Λιγνάδη έμεινε από αρχές Μάρτη έως τέλος Οκτώβρη. «Στην αρχή ήταν πολύ ευγενικός. Τίποτα το περίεργο. Προς το τέλος της διαμονής μου όμως μου μιλούσε άσχημα. Τσακωμοί, αντιπαραθέσεις, ψυχολογικός πόλεμος. Μου έλεγε να πιάσω δουλειά αλλά δεν είχα χαρτιά…», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ο πρώτος φερόμενος βιασμός

Η πρώτη φορά που τον βίασε όπως είπε ο μάρτυρας ήταν ένα βράδυ αρχές Μαρτίου του 2015 στο σπίτι. «Ανοιξε πάλι κουβέντα τι έχω κάνει στη ζωή μου αν έχω κάνει σχέση. Εγώ του είπα πως όχι.. Ξαφνικά με πλησίασε, με πήρε από το χέρι. με τράβηξε στο δωμάτιο και με έριξε στο κρεβάτι. Μου κατέβασε το παντελόνι. Πάγωσα… Προσπάθησε να διεισδύσει μέσα μου. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Μου είπε ηρέμησε… Δεν μπορούσα να αντιδράσω... Εκανα την πράξη με πολύ πόνο…».

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε προς το δικαστήριο πως «δεν ζήτησα ποτέ σεξουαλική επαφή μαζί του, ούτε μου άρεσε ως άντρας. Δεν μίλησα γιατί στην αρχή αναρωτιόμουν μήπως έκανα κάτι εγώ και το προκάλεσα…Έλεγα ότι εγώ λογικά φταίω». Με αυτές τις σκέψεις και καθώς δεν είχε που να πάει συνέχισε να μένει στο σπίτι του Λιγνάδη δίνοντάς όπως είπε μια ακόμη ευκαιρία στον κατηγορούμενο.

  • Πρόεδρος: Έκτοτε είχατε ξανά επαφή;
  • Μάρτυρας: Αυτό που σας είπα πριν. Μέσα Μαρτίου. Ήταν στο σπίτι ένας φίλος μου (Τοπαλίδης), μας είπε ο κατηγορούμενος ότι θα έρθει ο Τεό και ο Σεΐφ.

«Πήγα με τον φίλο μου στην κρεβατοκάμαρα ντυμένοι και ξαφνικά ήρθε ο κατηγορούμενος από πάνω μου και ακολούθησε μια βίαιη διείσδυση. Μου κατέβασε το παντελόνι, δεν τον είδα αρχικά, ένιωσα το βάρος του, με μπλόκαρε. Ήρθε ξαφνικά από το πουθενά. Πάγωσα ξανά, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγινε ο,τι και την προηγούμενη φορά. Πήγα στο μπάνιο, άρχισα να κλαίω. Όταν βγήκα ο κατηγορούμενος ήταν στο σαλόνι με Τοπαλίδη, Τεό και Σεΐφ», κατέθεσε.

  • Πρόεδρος: Στον φίλο σας δεν είπατε κάτι;
  • Μάρτυρας: Όχι, ποτέ.
  • Πρόεδρος: Γιατί σαστίσατε;
  • Μάρτυρας: Ήταν ξαφνικό. Δεν αντέδρασα (δακρύζει). Από όλο αυτό που έχω βιώσει φοβάμαι να αντισταθώ στη βία.
  • Πρόεδρος: Άλλη φορά έγινε κάτι τέτοιο;
  • Μάρτυρας: Προσπάθησε να μου κάνει στοματικό έρωτα, αλλά εγώ δεν ήθελα, ήταν Απρίλιος. Τελικά, έγινε, φαντασιώθηκα κάτι άλλο και έγινε.

«Άλλη φορά τέλη καλοκαιριού είδα το περιστατικό με ένα παιδί σκουρόχρωμο που ήταν στα τέσσερα και ο κατηγορούμενος από πάνω. Με έπιασε να με ερεθίσει για να συνευρεθούμε όλοι, εγώ δεν ήθελα και μου είπε "μου το χάλασες". Δεν θυμάμαι άλλο περιστατικό. Από το καλοκαίρι άρχισαν οι κουβέντες για χαρτιά - δουλειά. Υπήρξαν οι πρώτες εντάσεις», κατέθεσε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share