Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Σκηνές βίες κατά την έξοδο του φερέτρου της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου από το νοσοκομείο

Έντονες συγκρούσεις

13 Μαΐου 2022 15:48
Ισραήλ: Σκηνές βίες κατά την έξοδο του φερέτρου της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου από το νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκρούσεις ξέσπασαν στον περίβολο του νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ κατά την έξοδο του φερέτρου με τη σορό της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ όταν η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ.

Πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο Palestine TV δείχνουν το φέρετρο της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, που σκοτώθηκε προχθές Τετάρτη στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη, να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις ισραηλινές δυνάμεις να εισορμούν στον περίβολο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρομακτικό βίντεο από τη Δυτική Όχθη: Η στιγμή που η δημοσιογράφος του Al Jazeera πέφτει νεκρή από σφαίρα

Νεκρή από πυρά ισραηλινών δυνάμεων έπεσε η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στα εδάφη της Παλαιστίνης Σιρίν Αμπού Άκλεχ, την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη.

Μάλιστα, βίντεο – σοκ που κάνει το γύρο του διαδικτύου, καταγράφει καρέ – καρέ την εν ψυχρώ δολοφονία της δημοσιογράφου, προκαλώντας οργή στους χρήστες.

Οργή από το Al Jazeera

Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυ: «Πρόκειται ξεκάθαρα για φόνο, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν εν ψυχρώ την ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Παλαιστίνη, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία έγινε στόχος πραγματικών σφαιρών νωρίς σήμερα το πρωί».

H Αμπού Άκλεχ φορούσε κράνος και αλεξίσφαιρο θώρακα που έφερε σαφώς την ένδειξη «Τύπος». Σύμφωνα με το δίκτυο ακόμα ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος πυροβολήθηκε με στην πλάτη. Πρόκειται για τον Αλί Σαμούντι, εργαζόμενο στην εφημερίδα Quds η οποία εδρεύει στην Ιερουσαλήμ. Ο τραυματίας δημοσιογράφος νοσηλεύται σε σταθερή κατάσταση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ υποστηρίζουν ότι απάντησαν σε πυρά Παλαιστινίων

Στρατιωτική ανακοίνωση από το Ισραήλ αναφέρει ότι τα στρατεύματά του ανταπέδωσαν τα πυρά αφού δέχθηκαν «μαζικά πυρά» στην Τζενίν και ότι «υπάρχει μια πιθανότητα, που τώρα εξετάζεται, ότι οι δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν - πιθανώς από πυροβολισμούς Παλαιστίνιων ενόπλων».

Σε σχόλια στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι είχαν βάλει σκόπιμα στο στόχαστρο δημοσιογράφους.

Για τρομοκρατία μιλά η Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι θεωρεί τον ισραηλινό στρατό πλήρως υπεύθυνο για τον θάνατό της. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ καταδίκασε τη δολοφονία από την «ισραηλινή κατοχή» στο Twitter, ζητώντας να μπει τέλος στην «κρατικά χρηματοδοτούμενη ισραηλινή τρομοκρατία».

Η βία έχει αυξηθεί στην Τζενίν τις τελευταίες εβδομάδες: Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις στην περιοχή μετά από μια σειρά θανατηφόρων τρομοκρατικών επιθέσεων με στόχο Ισραηλινούς που άφησαν πίσω τους 19 νεκρούς. Αρκετοί από τους επιτιθέμενους προέρχονταν από την περιοχή της Τζενίν.

Οι συγκρούσεις στο συγκρότημα του τεμένους αλ-Άσκα της Ιερουσαλήμ, ενός χώρου ιερού τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους που βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης, έχουν επίσης εγείρει φόβους για κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share