Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ιορδανή δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην Δυτική Όχθη!

H Σιρίν Αμπού Άκλεχ πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ έκανε ρεπορτάζ στην Τζενίν

11 Μαΐου 2022 09:30
Ιορδανή δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην Δυτική Όχθη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιορδανή δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera (Κατάρ) σκοτώθηκε από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, σκοτώθηκε σήμερα από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού καθώς κάλυπτε επεισόδια στην Τζενίν, στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ, που έκανε λόγο για «δολοφονία» της.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως η δημοσιογράφος μπορεί να σκοτώθηκε από πυρά παλαιστινίων μαχητών, καθώς εξελισσόταν μάχη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, η ρεπόρτερ, μια από τις πιο γνωστές του Al Jazeera, χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι.

Ιορδανή δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών


Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Αλί Σαμόντι της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ Κουντς («Ιερουσαλήμ» στα αραβικά) τραυματίστηκε επίσης από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο, στοιχείο που επιβεβαίωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Όμως, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, ο ισραηλινός στρατός, αναγνωρίζοντας πως οι δυνάμεις του ανταπέδωσαν τα «μαζικά» πυρά που δέχθηκαν στην Τζενίν, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους, ανέφερε πως «υπάρχει πιθανότητα, που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, να χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι, πιθανόν από παλαιστίνιους ενόπλους».

Ο τραγικός θάνατος της δημοσιογράφου καταγράφηκε έναν χρόνο ακριβώς μετά την καταστροφή της πολυκατοικίας Τζαλάα, όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά στον θύλακα.

Από την 22η Μαρτίου, στο Ισραήλ έχει διαπραχθεί σειρά επιθέσεων με τουλάχιστον 18 νεκρούς. Αντιδρώντας, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει σειρά επιδρομών στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στον τομέα της Τζενίν, προπυργίου διαφόρων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share