Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Σεισμός» στο Buckingham: Αναλαμβάνει άμεσα Βασιλιάς ο Κάρολος;

Ο Πρίγκιπας Κάρολος θα αντικαταστήσει για πρώτη φορά τη μητέρα του στην έναρξη του κοινοβουλίου

10 Μαΐου 2022 13:41
«Σεισμός» στο Buckingham: Αναλαμβάνει άμεσα Βασιλιάς ο Κάρολος;
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα εποχή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, καθώς για πρώτη φορά από το 1963 η βασίλισσα δεν θα εκφωνήσει την παραδοσιακή ομιλία στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά και τις φήμες ότι φτάνει το τέλος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα συνοδεύσει τον πρίγκιπα Κάρολο στην έναρξη του Κοινοβουλίου, καθώς η βασίλισσα έδωσε ειδική άδεια για την περίσταση.

Η ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ είναι μια τελετουργική εκδήλωση που ορίζει τους νόμους που θέλει να εγκρίνει η κυβέρνηση και υπογραμμίζει τις προτεραιότητές της για τους επόμενους μήνες. Είναι η πρώτη φορά από το 1963 που δεν θα εκφωνήσει η ίδια την ομιλία. Την εποχή εκείνη ήταν έγκυος στον Πρίγκιπα Εδουάρδο, και αντ' αυτού η ομιλία της διαβάστηκε από τον υπουργό Οικονομικών. Η μονάρχης «είχε λείψει» επίσης από το τελετουργικό το 1959 ενώ ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Άντριου.

Θα είναι η πρώτη φορά που δίνει το «παρών» ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ, στο πλευρό του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Καρόλου ο οποίος θα συνοδεύεται από τη Δούκισσα της Κορνουάλης. Ο θρόνος της βασίλισσας θα παραμείνει άδειος στη Βουλή των Λόρδων, αλλά το στέμμα του Imperial State - που παραδοσιακά φοράει ο μονάρχης στην εκδήλωση θα «φθάσει» στο Κοινοβούλιο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share