Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ουκρανία: Άνοιξε ξανά η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

9 Μαΐου 2022 14:35
Ουκρανία: Άνοιξε ξανά η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Eπαναλειτουργεί η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο, η οποία είχε κλείσει στις 25 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως επιφαλής της πρεσβείας θα είναι ο πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα να είναι μία από τις λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επαναλειτουργούν τις πρεσβείες τους στο Κίεβο.

Ουκρανία: Άνοιξε ξανά η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε τo «φάντασμα» του Κιέβου που κατέρριψε 40 ρωσικά αεροσκάφη! (video)

Στις 13 Μαρτίου σκοτώθηκε το «Φάντασμα του Κιέβου», σύμφωνα με τους Times. Η βρετανική εφημερίδα The Times μετέδωσε ότι ο πιλότος, το πραγματικό όνομα του οποίου αποκαλύπτει ως Στέπαν Ταραμπάλκα, σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα όταν το αεροσκάφος του, τύπου MiG-29, καταρρίφθηκε στις 13 Μαρτίου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το κράνος και τα γυαλιά του πρόκειται τώρα να δημοπρατηθούν στο Λονδίνο, ανέφεραν πηγές στους Times επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα του Ουκρανού πιλότου. Ο 29χρονος γεννήθηκε από μια οικογένεια εργατικής τάξης στο χωριό Korolivka στη δυτική Ουκρανία.

Ουκρανοί πολίτες εμφανίζονται συντετριμμένοι με την απώλεια του πιλότου μέσα από αναρτήσεις τους στα social media γράφοντας για την απώλεια «αυτού του άσσου της Πολεμικής Αεροπορίας, που κυριαρχούσε στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσα και είχε γίνει εφιάλτης για τους Ρώσους», ενώ αποχαιρετούν με θλίψη τον «φύλακα-άγγελό» τους, όπως τον έλεγαν.

Ο Ταραμπάλκα τιμήθηκε μετά θάνατον με το κορυφαίο μετάλλιο της Ουκρανίας για ανδρεία στη μάχη, το Τάγμα του Χρυσού Αστέρου, με τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας, σύμφωνα με την οικογένειά του.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share