Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε διεθνώς αναγνωρισμένη ηθοποιός σε ηλικία 55 ετών!

Από ανακοπή καρδιάς

9 Μαΐου 2022 14:19
Πέθανε διεθνώς αναγνωρισμένη ηθοποιός σε ηλικία 55 ετών!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε σε ηλικία 55 ετών το «πρώτο παγκόσμιο αστέρι» της Νότιας Κορέας, Κανγκ Σου-Γεόν.

Η Κανγκ Σου-γεόν ήταν διεθνώς αναγνωρισμένη σταρ από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, και πέθανε δύο ημέρες μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη. Η οικογένειά της δήλωσε ότι πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία σε νοσοκομείο της νότιας Σεούλ.

Πέθανε διεθνώς αναγνωρισμένη ηθοποιός σε ηλικία 55 ετών!

Γεννημένη στη Σεούλ το 1966, έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός σε παιδική παράσταση σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών. Το 1987 κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για τον ρόλο της στην ταινία «The Surrogate Womb», σε σκηνοθεσία Ιμ Κουόν-ταέκ (Im Kwon-taek). Έγινε η πρώτη Κορεάτισα ηθοποιός που κέρδισε βραβείο υποκριτικής σε ένα από τα τρία πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο. Δύο χρόνια αργότερα, ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ταινία του ιδίου σκηνοθέτη «Come Come Come Upward» και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας. Αξιοσημείωτη ήταν η τηλεοπτική εμφάνισή της στο ιστορικό πολιτικό δράμα «Ladies of the Palace» μια από τις τηλεοπτικές σειρές με την υψηλότερη τηλεθέαση εκείνης της χρονιάς.

Από το 2015-17, διετέλεσε συν-εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Busan, ενός από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ασία, ενώ θα πρωταγωνιστούσε στην πρωτότυπη ταινία του Netflix σε σκηνοθεσία του Γεόν Σανγκ-χο (Yeon Sang-ho) «Jung-E».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share