Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Ο Πούτιν εύχεται στους Ουκρανούς ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον – «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας» (video)

Σε σύγκριση μεταξύ Β' Παγκοσμίου Πολέμου και εισβολής στην Ουκρανία προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος

8 Μαΐου 2022 18:11
Ο Πούτιν εύχεται στους Ουκρανούς ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον – «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας» (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις ευχές του για την 8η Μαΐου, ημέρα που συνθηκολόγησε η ναζιστική Γερμανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ,απευθυνόμενος στους Ουκρανούς, εύχεται ένα “ειρηνικό και δίκαιο μέλλον” και διαβεβαιώνει πως “όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας”.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι σφυροκοπούν Οδησσό, Χάρκοβο & Λουχάνσκ - Παρέλαση «τρόμου» την 9η Μαΐου (Video)

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως “όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας”, κάνοντας μία σειρά συγκρίσεων μεταξύ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της σύρραξης στην Ουκρανία.

Στις ευχές που απηύθυνε σήμερα στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπως και στις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, ο Πούτιν είπε: “Σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά, με την πεποίθηση πως, όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας.

Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών”, πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα ότι “οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους”.

Στις ευχές του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αναφορά όχι μονάχα στους στρατιώτες, αλλά επίσης στους πολίτες “του εσωτερικού μετώπου”, που “συνέτριψαν τον ναζισμό με αντίτιμο αναρίθμητες θυσίες”. Αναφερόμενος στους Ουκρανούς σημείωσε “δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι.

Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί”, σε αυτό που η Μόσχα ονομάζει “τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο”, να “πάρουν την εκδίκησή τους”. Παράλληλα, ο Πούτιν ευχήθηκε “σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον”.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share