Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι εχθροί μας θα καούν σαν κατσαρίδες» - Drone χτυπά ρωσικό πλοίο στο Φιδονήσι (video)

Ο στόχος προστάτευε με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα τα στρατεύματα του Πούτιν

7 Μαΐου 2022 17:16
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι εχθροί μας θα καούν σαν κατσαρίδες» - Drone χτυπά ρωσικό πλοίο στο Φιδονήσι (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης ενός ουκρανικού drone εναντίον ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου κοντά στο Φιδονήσι στη Μαύρη θάλασσα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ουκρανική πλευρά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) TB2 κατέστρεψε το ρωσικό πλοίο το οποίο προστάτευε με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR στα στρατεύματα του Πούτιν στο Φιδονήσι.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι όροι που θέτει ο Ζελένσκι για ειρηνευτική συμφωνία - Το κεφάλαιο «Κριμαία»

πολεμοσ-ουκρανια

Σύμφωνα με την Daily Mail που δημοσιεύει το εν λόγω υλικό, τα πλάνα φαίνεται να δείχνουν την καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna σε αεροπορική επιδρομή. «Οι εχθρικές μονάδες που παραμένουν στο Φιδονήσι χωρίς αεροπορική κάλυψη και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Anton Gerashchenko.

Τα ασπρόμαυρα πλάνα δείχνουν φιγούρες ανθρώπων να κινούνται στο πλοίο, λίγες στιγμές πριν μια λευκή λάμψη καταβροχθίσει το σκάφος. Οι ναύτες συνεχίζουν να κινούνται γύρω από το σκάφος και αφού αυτό χτυπήθηκε. Το βίντεο δείχνει επίσης μια επίθεση σε ένα κτίριο επάνω στο Φιδονήσι.

Ουκρανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες Παρασκευή ότι η φρεγάτα Ναύαρχος Μακάροφ του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού επλήγη από ουκρανικό πύραυλο κατά πλοίων επιφανείας Neptun κι έπιασε φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Φιδονήσι, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ούτε από το Κίεβο ούτε από τη Μόσχα μέχρι στιγμής.

Το συγκεκριμένο πολεμικό είναι σύγχρονο, τέθηκε σε υπηρεσία το 2016. Πιστεύεται ότι άλλες τρεις φρεγάτες της ίδιας κλάσης είναι ανεπτυγμένες στη Μαύρη Θάλασσα.

Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας μιλά πλέον για 11 ρωσικά πολεμικά –συμπεριλαμβανομένων μικρών ταχύπλοων– που έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου. Ο ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ντούμσκαγια μεταφόρτωσε δορυφορική φωτογραφία που κατ’ αυτόν εικονίζει τη φρεγάτα στις φλόγες, κάτι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα για τη Ρωσία. Χθεσινό άρθρο του Forbes περιέγραφε το Makarov ως το σημαντικότερο ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη βύθιση του Μoskva.

πολεμοσ-ουκρανια

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share