Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαδρίτη: Ισχυρή έκρηξη στην περιοχή Σαλαμάνκα – Τουλάχιστον 17 τραυματίες

Πιθανόν εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου

6 Μαΐου 2022 16:51
Μαδρίτη: Ισχυρή έκρηξη στην περιοχή Σαλαμάνκα – Τουλάχιστον 17 τραυματίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρή έκρηξη, πιθανόν εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου, σημειώθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή Σαλαμάνκα της Μαδρίτης, στην Ισπανία.

Σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν τουλάχιστον 17 τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Πανικός στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ: Tουρίστες πήραν για... σουβενίρ οβίδα! (video)

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο της ζωής του, ωστόσο κάποιοι είναι πιο σοβαρά, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα.

Δείτε βίντεο από την περιοχή:

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη – 3 νεκροί και 9 τραυματίες (video)

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το μεσημέρι την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης έπειτα από πυρκαγιά σε εργοστάσιο, όπου 3 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και 9 τραυματίστηκαν.

Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τις διαδοχικές εκρήξεις που σημειώνονταν στην περιοχή, προκαλώντας πυκνά σύννεφα, μαύρου καπνού.

Δείτε επίσης: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη μετά από διαρροή φυσικού αερίου - Δέκα τραυματίες (Video)

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι σε εργοστάσιο χρωμάτων σε βιομηχανική ζώνη στην περιοχή Τούζλα. Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατάφεραν μέσα σε μία ώρα να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Τζιχαντιστές «χτύπησαν» στην Νιγηρία: 3 νεκροί και 19 σοβαρά τραυματίες από έκρηξη βόμβας μέσα σε κατάμεστο μπαρ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 19 υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς χθες Τρίτη (19/4) όταν εξερράγη βόμβα σε μπαρ στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε ενώ το μπαρ, δημοφιλές για τα ποτά που παρασκευάζει, κοντά σε αγορά ζώων φάρμας, στο χωριό Ιουάρε, στην πολιτεία Ταράμπα, ήταν κατάμεστο. «Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και (άλλοι) 19 τραυματίστηκαν σοβαρά όταν έγινε η έκρηξη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Ταράμπα, ο Οσμάν Αμπντουλάχι.

Η βόμβα τοποθετήθηκε από «αγνώστους», συνέχισε ο κ. Αμπντουλάχι, διευκρινίζοντας ότι διενεργείται έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθούν «οι δράστες αυτής της ειδεχθούς ενέργειας».

Η πολιτεία Ταράμπα, όπως και μεγάλο μέρος βορειοανατολικών και κεντρικών τομέων της χώρας, έχει μετατραπεί την τελευταία δεκαετία και πλέον σε θέατρο επιθέσεων συμμοριών, τις οποίες οι αρχές αποκαλούν γενικά bandits –«κακοποιά στοιχεία», ή «ληστοσυμμορίτες»–, και οι οποίες εφορμούν σε χωριά, λεηλατούν, απαγάγουν και σκοτώνουν κατοίκους.

Αν και κάτοικοι θεωρούν ότι η επίθεση διαπράχθηκε από τους λεγόμενους bandits, ο κ. Αμπντουλάχι επισήμανε πως είναι ακόμη πρόωρο να ειπωθεί ποιος βρισκόταν πίσω από την ενέργεια.

Η χρήση εκρηκτικών από συμμορίες είναι σπάνια· ο τρόπος που διαπράχθηκε η ενέργεια παραπέμπει μάλλον στους τζιχαντιστές που λυμαίνονται το βόρειο τμήμα της χώρας και έχουν βάλει στο στόχαστρο μπαρ στο παρελθόν.

Οι συμμορίες δρουν με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος, χωρίς οι ενέργειές τους να έχουν κάποια ιδεολογική χροιά. Ωστόσο, η παρείσφρηση τζιχαντιστών στις τάξεις τους προκαλεί ανησυχία.

Στα τέλη Μαρτίου, ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τρένου, που εκτροχίασαν με εκρηκτικά. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή και μεγάλος αριθμός επιβατών απήχθη από τους δράστες, που έβαλαν στο στόχαστρο ειδικά το βαγόνι VIP του συρμού.

Κατά τις αρχές, τζιχαντιστές και bandits συνεργάστηκαν στην επίθεση αυτή.

Οι συμμορίες, που χαρακτηρίστηκαν «τρομοκρατικές» οργανώσεις από τις αρχές της Νιγηρίας νωρίτερα φέτος, δρουν με ορμητήρια καταυλισμούς σε αχανή δασική έκταση που καλύπτει τομείς των πολιτειών Ζαμφαρά, Κατσίνα, Καντούνα και Νίγηρας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share