Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο - Καπνοί στο κέντρο της πόλης (Video)

Το αναφέρουν πληροφορίες του Reuters

28 Απριλίου 2022 21:08
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο - Καπνοί στο κέντρο της πόλης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης (28/4) στην «καρδιά» του Κιέβου και σύμφωνα με το Reuters, πυκνός καπνός αναδύεται από το κέντρο της πόλης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η αιτία των εκρήξεων. Είτε πρόκειται για την έκρηξη ρωσικού πυραύλου είτε για τα θραύσματά του, αν προηγήθηκε κατάρριψη από την ουκρανική αεράμυνα. Νωρίτερα, εκρήξεις ακούστηκαν και στην Οδησσό.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί η Ρωσία χρησιμοποιεί ειδικά εκπαιδευμένα δελφίνια στη Μαύρη Θάλασσα;

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, οι εκρήξεις οφείλονται σε νέα χτυπήματα των Ρώσων στην περιοχή, δίχως να διευκρινίζονται οι στόχοι.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά ουκρανικών θέσεων όχι μόνο στα ανατολικά και το Ντονμπάς, αλλά και σε άλλους στόχους, όπως και στην πρωτεύουσα, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους και κατέστρεψαν έξι αποθήκες όπλων και καυσίμων στην Ουκρανία.

εκρήξεις κίεβο ουκρανία

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης άλλες 76 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση του Κιέβου στις ρωσικές ανακοινώσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

Ντονέτσκ: Νεκροί πολίτες μετά από έκρηξη σε αγορά - Πτώματα κείτονται στο δρόμο (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φιλορώσοι αυτονομιστές που ελέγχουν την πόλη Ντονέτσκ αναφέρουν ότι βομβαρδίστηκε μια αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις πολίτες και να τραυματιστούν αρκετοί.

Δείτε επίσης: Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Πούτιν: Βίντεο τον δείχνει «ασταθή» σε πασχαλινή λειτουργία

Μη επαληθευμένα βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα δείχνουν, όπως φαίνεται, πτώματα να κείτονται σε μια περιοχή της αγοράς και καπνό να υψώνεται πάνω από έναν δρόμο.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το επιτελείο εδαφικής άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, η αγορά Μερκούρι στην περιοχή Κιρόβσκι χτυπήθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις. Η αναφορά δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα, όπως σημειώνει το BBC.

Το Ντονέτσκ είναι η κύρια πόλη στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του χερσαίου πολέμου μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων εισβολής και των κυβερνητικών στρατευμάτων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share