Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρόμος στη Ρωσία: Επίθεση ενόπλου σε νηπιαγωγείο – Σκότωσε τρεις ανθρώπους και αυτοκτόνησε (video)

Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό

26 Απριλίου 2022 14:03
Τρόμος στη Ρωσία: Επίθεση ενόπλου σε νηπιαγωγείο – Σκότωσε τρεις ανθρώπους και αυτοκτόνησε (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένοπλος άνοιξε σήμερα (26/4) πυρ μέσα σε ένα νηπιαγωγείο στην πόλη Ουλιάνοφσκ της Ρωσίας σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Στη συνέχεια ο ένοπλος αυτοκτόνησε.

Δείτε επίσης: Απίστευτη πρόκληση Ρώσων: «Πυρηνικά χτυπήματα στην καρδιά της Νέας Υόρκης» (video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τεράστια ανησυχία στον πλανήτη με τις δηλώσεις Λαβρόφ - Δεν απέκλεισε Γ' παγκόσμιο πόλεμο!

Τη συνέχεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ωστόσο κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προσποιείται πως συζητά για ειρήνη.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι δεν έχει ακόμα αποκλειστεί το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου και ότι υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

«Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, είναι πραγματικός, δεν πρέπει να τον υποτιμούμε», τόνισε. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, ότι «υποδύεται» ότι διαπραγματεύεται. «Είναι καλός ηθοποιός (...) αν κοιτάξουμε προσεκτικά και διαβάσουμε προσεκτικά αυτά που λέει, θα βρούμε χιλιάδες αντιφάσεις», είπε.

«Η καλή θέληση έχει και τα όριά της. Και αν δεν είναι αμοιβαία, δεν συμβάλλει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Αλλά συνεχίζουμε να διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με την ομάδα (που επέλεξε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι) και οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.

Η «κατάσταση» στην Ουκρανία θα λήξει με μια συνθήκη, όμως το περιεχόμενό της θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο στρατιωτικό πεδίο, τόνισε ο Λαβρόφ. Στο πεδίο, οι μάχες εξακολουθούν να είναι σφοδρές, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει συμπληρώσει δύο μήνες.

Οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το NATO «στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία» και η Μόσχα θεωρεί τα όπλα αυτά θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους, τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες Δευτέρα.

«Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, είπε ο κ. Λαβρόφ στην κρατική τηλεόραση. «Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ουκρανία έχουν ήδη γίνει στόχος πάνω από μια φορά» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν «θα μπορούσε να γίνει αλλιώς», συνέχισε. «Το NATO, στην ουσία, ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία δι’ ενδιαμέσου και εξοπλίζει αυτόν τον ενδιάμεσο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος», πρόσθεσε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share