Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ήταν... πολλά τα λεφτά: Νέος ιδιοκτήτης του Twitter ο Έλον Μασκ - Αποδεκτή η πρόταση 43 δισ. δολαρίων!

Μέσα στη μέρα (25/4) μάλιστα αναμένεται να δώσουν τα χέρια

25 Απριλίου 2022 17:59
Ήταν... πολλά τα λεφτά: Νέος ιδιοκτήτης του Twitter ο Έλον Μασκ - Αποδεκτή η πρόταση 43 δισ. δολαρίων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έτοιμο φέρεται να είναι το Twitter να αγοράσει αποδεχθεί την πρόταση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ να αγοράσει την εταιρεία για 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Η συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί σήμερα εάν οι διαπραγματεύσεις εξελιχθούν ομαλά, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Δείτε επίσης: Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Τον... δικάζει το Twitter – Πρώτο τρεντ το #cancel_Τριανταφυλλόπουλος!

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι ο κ. Μασκ είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τη συμφωνία, αφού αγόρασε περισσότερο από το 9 τοις εκατό του Twitter, καθιστώντας τον τον σημαντικότερο μέτοχο της μεγαλύτερης εταιρείας στις 9 Απριλίου.

Στις 14 Απριλίου, ο Μασκ ανακοίνωσε μια προσφορά για την αγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος φέρεται να έχει δεσμεύσεις από τη Morgan Stanley και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως δήλωσε, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αντικρούοντας τις φήμες ότι δεν είχε αρκετή ρευστότητα για να κλείσει τη συμφωνία.

Έλον Μασκ: Πόσα δισ. πούλησε μετοχές της Tesla; - Το σοκαριστικό ποσό

ελον-μασκ-τουιτερ

Μετοχές αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων πούλησε ο CEO της Tesla, Eλον Μάσκ, μερικές ημέρες αφού ρώτησε τους followers του στο Twitter για αυτό. «Συμφωνείτε;», είχε γράψει χαρακτηριστικά παροτρύνοντας τους να απαντήσουν στην ερώτηση μέσω δημοσκόπησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πολυσυζητημένος δισεκατομμυριούχος είχε ρωτήσει σε ανάρτησή του, τους 62 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο twitter να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla διαβεβαιώνοντας ότι θα πράξει ό,τι εκείνοι αποφασίσουν. Με την ευκαιρία διαβάστε εδώ το απίστευτo πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google που προβλέπει το έμφραγμα.

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», είχε γράψει έγραψε ο Eλον Μασκ σε ένα tweet.

«Συμφωνείτε;» ρώτησε στη συνέχεια τους χρήστες του twitter κάνοντας μια δημοσκόπηση ζητώντας τους να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι». «Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση περίπου 16% τις δύο επόμενες ημέρες, πριν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους την Τετάρτη.

Ο Μάσκ πούλησε περίπου 3,6 εκατ. μετοχές, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων μέσω του τραστ του. Και πούλησε άλλες 934.000 μετοχές αντί 1,1 δισ. δολαρίων, αφότου εξάσκησε το δικαίωμα αγοράς (option) σχεδόν 2,2 εκατ. μετοχών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share