Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πέθανε η Κάνε Τανάκα, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Κάτοχος ρεκόρ στο Βιβλίο Γκίνες!

25 Απριλίου 2022 15:13
Πέθανε η Κάνε Τανάκα, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια Γιαπωνέζα, που είχε αναγνωριστεί επισήμως ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε στις 19 Απριλίου, σε ηλικία 119 ετών, ανακοίνωσαν σήμερα (25/4) οι τοπικές αρχές.

Η Κάνε Τανάκα γεννήθηκε τη 2α Ιανουαρίου του 1903 στη Φουκουόκα (νοτιοανατολική Ιαπωνία). Εκείνη τη χρονιά οι αδελφοί Ράιτ πραγματοποίησαν την πρώτη μηχανοκίνητη πτήση και η Μαρί Κιουρί έγινε η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ.

Δείτε επίσης: "Μαύρο" Πάσχα για οικογένεια στα Φάρσαλα - Αιφνίδιος θάνατος για 75χρονο άνδρα

Η υγεία της Κάνε Τανάκα ήταν σχετικά καλή, έως πρόσφατα και ζούσε σε έναν οίκο ευγηρίας στη γενέτειρά της. Εκεί της άρεσε να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, να λύνει προβλήματα μαθηματικών, ενώ είχε αδυναμία στη σόδα και τη σοκολάτα.

Σε μικρότερη ηλικία, η Τανάκα είχε ασχοληθεί με το εμπόριο, έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων ένα κατάστημα με νουντλς. Παντρεύτηκε το 1922, γέννησε 4 παιδιά και υιοθέτησε ένα πέμπτο. Επρόκειτο να συμμετάσχει με το αναπηρικό αμαξίδιό της στη λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όμως αρνήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Όταν το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες της απένειμε το 2019 τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο, την είχαν ρωτήσει ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή της. Εκείνη απάντησε: «Τώρα». Στην καθημερινότητά της, ξυπνούσε στις 06.00 το πρωί και τα απογεύματά της τα αφιέρωνε στη μελέτη των μαθηματικών και την εξάσκηση στην καλλιγραφία.

Πέθανε ο Ιωάννης Καρακώστας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς την είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ, Ιωάννη Καρακώστα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε έναν πολιτικό που υπηρέτησε με συνέπεια και αγωνιστικότητα τη χώρα και ιδιαίτερα την αγαπημένη του Αιτωλοακαρνανία. Πάντοτε πιστός στις προσωπικές του αρχές και αξίες, πορεύτηκε στη ζωή του με ήθος, πάθος και αγωνιστικότητα, αφήνοντας πλούσιο πνευματικό και πολιτικό έργο για το μέλλον.

Ο Ιωάννης Καρακώστας διετέλεσε βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ από το 1996 έως το 2000, καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, με το συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη. Είχε σπουδάσει Νομικά, καθώς και φιλοσοφία, δημοσιογραφία, δημοσιολογία, πολιτικές επιστήμες, ενώ στο πλούσιο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται πολλά βιβλία επιστημονικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share