Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό «σφυροκόπημα» και ανήμερα του Πάσχα - Έκκληση ΟΗΕ για εκεχειρία στη Μαριούπολη (video)

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ

24 Απριλίου 2022 15:35
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό «σφυροκόπημα» και ανήμερα του Πάσχα  - Έκκληση ΟΗΕ για εκεχειρία στη Μαριούπολη (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πιο δύσκολο Πάσχα ζει φέτος η Ουκρανία. Οι μάχες μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και του ουκρανικού στρατού συνεχίζονται για 60ή ημέρα. Τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί από τη ρωσική πυραυλική επίθεση το Μεγάλο Σάββατο στην Οδησσό.

Δείτε επίσης: Πάσχα 2022: Σε Κρήτη και Χαλκιδική αντί για τον Ιούδα καίνε τον... Πούτιν (photo-video)

Στο Κίεβο μεταβαίνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη εκπροσώπων της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου.

Έκκληση ΟΗΕ για «άμεση» εκεχειρία στη Μαριούπολη

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για την εφαρμογή μιας «άμεσης» εκεχειρίας στη Μαριούπολη, προκειμένου να επιτραπεί η εκκένωση περίπου 100.000 αμάχων, που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτό το ουκρανικό λιμάνι, το οποίο ελέγχει σχεδόν πλήρως ο ρωσικός στρατός, σε ένα δελτίο τύπου του συντονιστή του στην Ουκρανία.

«Χρειάζεται μια κατάπαυση των εχθροπραξιών αμέσως για να σωθούν ζωές. Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσες περισσότερες ζωές απειλούνται. Πρέπει να επιτραπεί να απομακρυνθούν αμέσως, σήμερα. Αύριο θα είναι πάρα πολύ αργά», δήλωσε ο Άμιν Άγουαντ.

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σημεία όπου μαίνονται μάχες.

Ο Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε στο Telegram ότι τα παιδιά, ηλικίας 5 και 14 ετών, σκοτώθηκαν στο Οχερετίνσκ όταν καταστράφηκε το κτίριο στο οποίο ζούσαν.

Πραγματική εκεχειρία ζητά το Κίεβο από τη Μόσχα

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, ο Ουκρανός διαπραγματευτής και σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς τη Μαριούπολη και κάλεσε τη Μόσχα να συμφωνήσει σε μια «πραγματική, πασχαλινή εκεχειρία» στην πόλη.

«Η Ρωσία επιτίθεται συνεχώς στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης. Το σημείο όπου βρίσκονται οι πολίτες και ο στρατός μας βομβαρδίζεται από αέρος και από το πυροβολικό», επεσήμανε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Μήνυμα Ζελένσκι για το Πάσχα: Πολεμάμε για μια φωτεινή ιδέα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεσμεύθηκε στο μήνυμά του για το Πάσχα ότι καμία «κακία» δεν θα καταστρέψει τη χώρα του και προσευχήθηκε ο Θεός να φέρει πίσω την ευτυχία στα παιδιά και παρηγοριά στις μητέρες που θρηνούν.

Μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, μια εκκλησία ηλικίας 1.000 ετών, ο Ζελένσκι επεσήμανε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό ότι η χώρα θα ξεπεράσει το σκοτάδι που έχει φέρει ο πόλεμος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share