Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τι τρέχει στη Σανγκάη; Απομακρύνουν τους αρνητικούς στον κορωνοϊό - «Αφήστε ανοιχτές ντουλάπες και εξώπορτες»

Ολόκληρες κοινότητες μετακινούν οι Αρχές της κινεζικής πόλης

21 Απριλίου 2022 22:53
Τι τρέχει στη Σανγκάη; Απομακρύνουν τους αρνητικούς στον κορωνοϊό - «Αφήστε ανοιχτές ντουλάπες και εξώπορτες»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, μια νέα μέθοδος που χρησιμοποιεί η Σανγκάη για να εφαρμόσει την πολιτική «μηδενικού Covid», είναι η εκκένωση των περιοχών. Μάλιστα, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η ακριβής αιτία, οι Αρχές μετακινούν μόνον όσους πολίτες έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού.

Έκτακτη ανακοίνωση ΕΟΔΥ για την Σανγκάη: Όσα αναφέρει για τα αυστηρά μέτρα και τις ακραίες εικόνες στην Κίνα

Φεύγουν οι αρνητικοί στον ιό, μένουν οι μολυσμένοι με Covid-19

Κατά την έναρξη του lockdown, οποιοσδήποτε έβγαινε θετικός κατά τη διάρκεια μαζικών, υποχρεωτικών τεστ για COVID-19, μεταφερόταν σε εγκαταστάσεις μαζικής απομόνωσης στην πόλη. Όταν αυτές γέμισαν, οι θετικοί στον ιό πολίτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε γειτονικές επαρχίες.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, η τακτική αναποδογύρισε: όσοι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή, και έτσι μένουν πίσω όσοι βρέθηκαν θετικοί, ώστε να απομονωθούν στη Σανγκάη, ενώ ορισμένες κατοικημένες κοινότητες επιτάχθηκαν ως εγκαταστάσεις απομόνωσης.

Το σχέδιο που επιχειρεί να εφαρμόσει η Σανγκάη προβλέπει τη μετακίνηση ανθρώπων από την περιοχή Pingwang στη γειτονική επαρχία Zhejiang, όπου οι πολίτες θα μείνουν για μία τουλάχιστον εβδομάδα. Από τη μετακίνηση αυτή μπορούν να εξαιρεθούν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες, σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών.

Ένας κάτοικος της Χουανγκπού είπε στο RFA την Τετάρτη: «Μεταφέρουν τα άτομα που είναι αρνητικά στο τεστ επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι είναι θετικοί στην κοινότητα». «Υπάρχουν πολύ λίγα αρνητικά τεστ στην κοινότητα, επομένως χρειάζονται μόνο δύο λεωφορεία για τη μεταφορά τους», είπε.

«Αφήστε ανοιχτές τις ντουλάπες και τις εξώπόρτες», λένε οι Αρχές στους πολίτες που απομακρύνουν
Την ίδια πρακτική εφάρμοσε η πόλη νωρίτερα, όταν, μερικές ημέρες πριν, εκκενώθηκε ένα μεγάλο μέρος χωριού της Σανγκάης, καθώς 1.000 κάτοικοι της μικρής πόλης Beicai μεταφέρθηκαν σε μια άλλη τοποθεσία προσωρινά, για να απολυμάνουν οι υπάλληλοι την περιοχή.

Μια επίσημη ενημέρωση καλούσε τους κατοίκους να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αφήσουν τις ντουλάπες ανοιχτές. Επίσης, οι Αρχές είπαν στους πολίτες που μετακινήθηκαν να αφήσουν ανοιχτές τις εξώπορτες των σπιτιών τους. Εικόνες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο που δείχνουν ανθρώπους να φεύγουν με τις βαλίτσες τους μέσα στη νύχτα.

Επίσης, η ενημέρωση έλεγε: «Δεν μπορείτε να πάρετε τα κατοικίδιά σας μαζί σας σε αυτήν την εκκένωση, αλλά θα κανονίσουμε ώστε να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται».

Ακόμα, έχουν εμφανιστεί εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν εργαζόμενους στον τομέα της υγείας με πλήρη προστατευτική στολή να περπατούν στην πόλη Beicai και να απλώνουν σκόνη ασβέστη στους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να προσπαθήσουν να σκοτώσουν υπολείμματα του ιού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share