Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέο «μπλόκο» Ζελένσκι σε Πούτιν: Αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθεί στη Μόσχα για συνομιλίες (video)

Για «καταστροφικό λάθος» κατηγόρησε τη Ρωσία ο Ουκρανός πρόεδρος!

21 Απριλίου 2022 19:15
Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέο «μπλόκο» Ζελένσκι σε Πούτιν: Αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθεί στη Μόσχα για συνομιλίες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πάει στη Μόσχα για απευθείας συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία για τον τερματισμό του πολέμου.

"Εξ ονόματος της χώρας μου, θα ήμουν έτοιμος να επισκεφτώ οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Όμως, ασφαλώς όχι τώρα και σίγουρα όχι τη Μόσχα. Αυτό απλώς αποκλείεται", φέρεται να είπε στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Mediazona. Η συνέντευξη αυτή αναδημοσιεύτηκε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

"Παρ’ όλ’ αυτά, υπό διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετική ηγεσία στη Μόσχα, τα πάντα θα ήταν πιθανά", πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι είπε στη συνέντευξη ότι η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας διέπραξε ένα "καταστροφικό λάθος" με την εισβολή στη χώρα του και εξαιτίας της ο ρωσικός λαός επωμίζεται τις ευθύνες των ηγετών του.

"Από τώρα και στο εξής πολλές χώρες δεν θα αναρωτιούνται αν κάποιος είναι καλός ή κακός Ρώσος. Όλοι οι Ρώσοι θα αντιμετωπίζονται άσχημα. Η Ρωσία το έκανε αυτό. Σε τελική ανάλυση, δεν με αφορά αλλά θα πρέπει να φοβίζει τον ρωσικό λαό", κατέληξε.

Ρωσία: «Καταλάβαμε τη Μαριούπολη» – Η ενημέρωση του Σοϊγκού στον Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε επίσημα τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι κατέλαβαν τη Μαριούπολη. Παρόλα αυτά, όπως ενημέρωσε ο Ρώσος υπουργός Ουκρανοί στρατιώτες υπάρχουν ακόμα μέσα στο εργοστάσιο Azovstal.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των Ρώσων, ο αριθμός τους είναι περίπου στις 2.000. Ο Σοϊγκού είπε στον Πούτιν ότι 1.478 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το τεράστιο εργοστάσιο.

«Πόρτα» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον Βλάντιμιρ Πούτιν: Τον διέγραψε από επίτιμο διδάκτορα

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποφάσισε να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε λάβει τον σχετικό τίτλο το 2018, από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματικές ώρες στη Μαριούπολη - «Ζούμε ίσως τις τελευταίες ημέρες μας» (Video)

Σύμφωνα με το kalamatatimes, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έλαβε ομόφωνη απόφαση για την αφαίρεση του τίτλου μετά από πρωτοβουλία του πρώην πρύτανη υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος βοήθησε στη συλλογή υπογραφών, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι 500 υπογραφές συλλέχθηκαν στον ιστότοπο secure.avaaz.org.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share