Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η «μητέρα των μαχών» για τη Μαριούπολη - Οι ουκρανικές δυνάμεις θα «πολεμήσουν μέχρι τέλους» (Video)

Σφίγγει τον κλοιό στο Ντονμπάς η Μόσχα αλλά συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και σε άλλες περιοχές

18 Απριλίου 2022 07:36
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η «μητέρα των μαχών» για τη Μαριούπολη - Οι ουκρανικές δυνάμεις θα «πολεμήσουν μέχρι τέλους» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο κατώφλι της τελικής μάχης βρίσκεται η Μαριούπολη, η οποία από σήμερα πιθανότατα θα «σφραγιστεί», δείγμα της δραματικής κατάστασης που επικρατεί.

Μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου από πλευράς Ρωσίας, το οποίο καλούσε τους Ουκρανούς που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα «για να σώσουν τις ζωές τους», αλλά και την άρνηση των τελευταίων να παραδοθούν, έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους ότι η πόλη θα «κλείσει», τόσο για όσους θέλουν να εισέλθουν, όσο και για όσους επιθυμούν να εξέλθουν.

Oπως μεταδίδει το CNN, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης ισχυρίστηκε -με δήλωσή του στο Telegram- ότι η πόλη θα κλείσει για είσοδο και έξοδο από σήμερα, προειδοποιώντας ότι όσοι παραμένουν στην πόλη θα «φιλτράρονται».

Συγκεκριμένα, ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του δημάρχου, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να εκδίδουν δελτία εισόδου για μετακίνηση εντός της πόλης και δημοσίευσε μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τους κατοίκους να κάνουν ουρά για τα περάσματα, σύμφωνα με το CNN.

«Εκατοντάδες πολίτες πρέπει να σταθούν σε μια ουρά για να πάρουν ένα πάσο, χωρίς το οποίο θα είναι αδύνατο όχι μόνο να μετακινηθούν μεταξύ των συνοικιών της πόλης, αλλά και να βγουν στους δρόμους από την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. από σήμερα)», υποστήριξε ο Αντριουσένκο.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν ανεξάρτητα, όπως σημείωσε το CNN, το οποίο επισήμανε ότι ο Αντριουσένκο δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μαριούπολη, αλλά συλλέγει πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονται εντός της πόλης.

«Δεν έχει πέσει ακόμη η Μαριούπολη» -«Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους»

Η Μαριούπολη βιώνει δραματικές στιγμές, με τους Ρώσους να υποστηρίζουν εδώ και μέρες ότι ελέγχουν όλες τις αστικές περιοχές της πόλης, με τους Ουκρανούς ωστόσο να επιμένουν ότι η πόλη δεν έχει ακόμη χαθεί.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ, δήλωσε ότι η Μαριούπολη πολιορκείται μεν, αλλά δεν έχει πέσει. Σε συνέντευξή του στο ABC News, ο Σμίχαλ ισχυρίστηκε ότι «η πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης δεν έχει ακόμη πέσει παρά τις ρωσικές απαιτήσεις να παραδοθούν οι Ουκρανοί».

Παράλληλα, ο Σμίχαλ ξεκαθάρισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος», δίνοντας το στίγμα ότι αναμένονται σφοδρές μάχες στην πόλη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share