Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι ξεθάβουν τα πτώματα για να κρύψουν τα εγκλήματα πολέμου, λένε οι Ουκρανοί

Φρίκη!

15 Απριλίου 2022 23:21
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι ξεθάβουν τα πτώματα για να κρύψουν τα εγκλήματα πολέμου, λένε οι Ουκρανοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατριχίλα προκαλούν οι ανεπιβεβαίωτες -ακόμη- πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες Ρώσοι στρατιώτες ξεθάβουν σορούς στη Μαριούπολη, προκειμένου να κρύψουν το μέγεθος της φρίκης που προκάλεσαν.

Σύμφωνα με αναφορές του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, στο Telegram, οι Ρώσοι δεν αφήνουν τους κατοίκους να θάβουν ανθρώπους που σκοτώθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να μην μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών. Την ίδια στιγμή, έρευνα δείχνει ότι το 95% των θυμάτων στην Μπούτσα πυροβολήθηκαν.

Το BBC, που ανέδειξε το στοιχείο αυτό, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς των αρχών της Μαριούπολης. Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δεν διέψευσε τις πληροφορίες.

«Οι Ρώσοι δεν θέλουν να φαίνονται τα σώματα αμάχων που σκοτώθηκαν από εχθρικά όπλα» λέει ο δήμαρχος της Μαριούπολης.

Οι Ρώσοι πολιορκούν και βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη επί έξι εβδομάδες, ενώ σε παλαιότερες αναφορές του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για πάνω από 10.000 νεκρούς.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι ξεθάβουν τα πτώματα για να κρύψουν τα εγκλήματα πολέμου, λένε οι Ουκρανοί

Οι αναφορές για τους νεκρούς που ξεθάβονται απασχολούν, τις τελευταίες ώρες, τα περισσότερα διεθνή δίκτυα ενώ έχει αρχίσει μια μεγάλη συζήτηση για έρευνα πάνω σε εγκλήματα πολέμου στη Ρωσία, με τις ΗΠΑ να υιοθετούν τον όρο «γενοκτονία» όσον αφορά στις ενέργειες του Κρεμλίνου.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ο Ζελένσκι απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για νέα στρατιωτική βοήθεια, μετά τις θηριωδίες σε Μαριούπολη, Μπούτσα και Κραματόρσκ.

Αιματοκύλισμα στην Ουκρανία: 7 νεκροί και 34 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μια οικιστική περιοχή στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης. Ενώ, το 95% των θυμάτων στην Μπούτσα πυροβολήθηκαν.

"Οι κατακτητές πυροβόλησαν σε μια από τις κατοικημένες περιοχές της πόλης του Χάρκοβο. Δυστυχώς, 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί επτά μηνών", δήλωσε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ στο Telegram.


"Ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο (σ.σ. ο ρωσικός στρατός), όπως αποδεικνύεται, μπορεί να πολεμήσει μόνο τον άμαχο πληθυσμό», είπε ειρωνικά, καλώντας τους κατοίκους να μην βγουν στους δρόμους, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Νωρίτερα σήμερα, επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία που απομάκρυναν κατοίκους από την περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία.

Περισσότεροι από 500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε αυτή την περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε χθες ο Σινεγκούμποφ.

Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, το Χάρκοβο ήταν πεδίο σφοδρών μαχών για πολλές ημέρες στην αρχή της ρωσικής εισβολής, αλλά παραμένει πάντα υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share