Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέο σοκαριστικό βίντεο: Στρατιώτες εμφανίζονται να πυροβολούν Ρώσο αιχμάλωτο πολέμου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες!

8 Απριλίου 2022 14:57
Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέο σοκαριστικό βίντεο: Στρατιώτες εμφανίζονται να πυροβολούν Ρώσο αιχμάλωτο πολέμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στρατιώτες που πολεμούν για την Ουκρανία φαίνεται να πυροβολούν Ρώσο αιχμάλωτο πολέμου έξω από ένα χωριό δυτικά του Κιέβου, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Σοκ με τις αναφορές για 5.000 αμάχους νεκρούς στη Μαριούπολη – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στα ανατολικά (video)

Το υλικό κοινοποιήθηκε αρχικά στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Οι New York Times δήλωσαν ότι έχουν επαληθεύσει το βίντεο και το BBC αναφέρει ότι επιβεβαίωσε την τοποθεσία βόρεια της πόλης Dmytrivka και βρήκε δορυφορικές εικόνες, στις οποίες φαίνονται πτώματα στο έδαφος.

Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον τρεις άνδρες με στρατιωτική ενδυμασία, μεταξύ των οποίων ένας με τραύμα στο κεφάλι και τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη, να κείτονται νεκροί δίπλα σε έναν άλλο άνδρα, ο οποίος φαίνεται να βαριανασαίνει με ένα μπουφάν να καλύπτει το κεφάλι του.

Τον πυροβόλησε στο κεφάλι - «Δόξα στην Ουκρανία»

«Είναι ακόμα ζωντανός. Τραβήξτε βίντεο αυτούς τους επιδρομείς. Κοιτάξτε, είναι ακόμα ζωντανός. Ανασαίνει», ακούγεται να λέει στα ρωσικά -γλώσσα που ομιλείται ευρέως στην Ουκρανία- ένας άνδρας στο βίντεο, όπως γράφει η Guardian.

Στη συνέχεια ένας στρατιώτης τον πυροβολεί δύο φορές στο κεφάλι. Καθώς το θύμα συνεχίζει να κουνιέται, ο στρατιώτης πυροβολεί ξανά. Στη συνέχεια ακούγεται ένας στρατιώτης να φωνάζει «δόξα στην Ουκρανία» και ένας άνδρας απαντά με τη φράση: «δόξα στους ήρωες».

Το βίντεο τελειώνει με έναν άνδρα να λέει: «Μην έρχεστε στη γη μας».

Τι γνωρίζουν οι ειδικοί για το συμβάν και την ταυτότητα των εμπλεκόμενων

Σημειώνεται πως οι εν ζωή στρατιώτες στο βίντεο φορούν στα χέρια τους τα ουκρανικά χρώματα, το μπλε και το κίτρινο, ενώ οι άνδρες στο έδαφος φορούν λευκά περιβραχιόνια, το χρώμα των ρωσικών στρατευμάτων. Επίσης, λίγα μέτρα μακριά από τα πτώματα βρίσκεται ένα όχημα μάχης πεζικού BMD-2, το οποίο χρησιμοποιείται από τη ρωσική αερομεταφερόμενη μονάδα.

Μάλιστα, ερευνητές του BBC προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν βιομετρικά το πρόσωπο ενός εκ των ανδρών, ο οποίος φαίνεται να κοιτάζει την κάμερα. Τον ταυτοποίησαν με έναν Γεωργιανό που διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ουκρανία, αλλά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Επίσης, το μέσο θεωρεί ότι ακούγεται επίσης η λέξη «Gruziny» -που σημαίνει Γεωργιανοί στα ρωσικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε την Πέμπτη ότι ήταν ενήμερος για το βίντεο και ότι «σίγουρα θα διερευνηθεί».

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι δεν είχε δει το βίντεο, αλλά τόνισε: «Θα πω ότι κάθε αναφορά για πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να παρακολουθείται ή να εξετάζεται και φυσικά, κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και κάθε έγκλημα πολέμου είναι πάντα απαράδεκτο».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share