Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Η τοποθέτηση Ζελένσκι στην εθνική αντιπροσωπεία έρχεται σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό, ανήμερα την 25η Μαρτίου

6 Απριλίου 2022 20:51
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα απευθυνθεί στην Ελληνική Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του πραγματοποιείται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ουκρανό πρόεδρο ανήμερα της 25ης Μαρτίου κατά την διάρκεια της οποίας ο Ελληνας πρωθυπουργός του ζήτησε να απευθυνθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την εισβολή της Ρωσίας.

Η διάρκεια της ομιλίας του αναμένεται να είναι περίπου 10-15 λεπτά.

Εκτός της ΝΔ, θετικοί στην πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου να τοποθετηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία είναι επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και το Κίνημα Αλλαγής.

Παρών στην ομιλία Ζελένσκι θα είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10:30 με την Επίτροπο αρμόδια της θέματα Ενέργειας, Kadri Simson, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Klaus Regling.

Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Βουλή για την ομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.

Στις 16:00 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Odile Renaud-Basso.

Στις 17:45 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Antonio López-Istúriz.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share