Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Το «Κάρβουνο»: Ποια είναι η ελεύθερη σκοπεύτρια που έγινε η νέα λαϊκή ηρωίδα της Ουκρανίας

Μια νεαρή ελεύθερη σκοπεύτρια που είναι γνωστή μόνο με το παρατσούκλι της

6 Απριλίου 2022 16:41
Το «Κάρβουνο»: Ποια είναι η ελεύθερη σκοπεύτρια που έγινε η νέα λαϊκή ηρωίδα της Ουκρανίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ύπαρξή της γυναίκας έγινε γνωστή εκτός της Ουκρανίας μόλις αυτή την εβδομάδα, όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της με στρατιωτική εξάρτυση. Οι εικόνες αυτές διανεμήθηκαν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο Facebook, οι οποίες αποκαλούσαν την ελεύθερη σκοπεύτρια μια «ηρωίδα του σύγχρονου πολέμου».

Δείτε επίσης: Παγκόσμια ανησυχία: 250 άρματα μάχης στέλνουν οι ΗΠΑ στην Πολωνία

Το «Κάρβουνο» εντάχθηκε στους Ουκρανούς πεζοναύτες το 2017, ελπίζοντας να εντυπωσιάσει τον μικρότερο αδερφό της, ο οποίος ήταν επίσης στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ανάρτηση.

Η σκοπεύτρια φέρεται να έδρασε κατά των αυτονομιστών του Ντονμπάς, υπηρετώντας στην περιοχή μέχρι την λήξη του συμβολαίου της στις αρχές του τρέχοντος έτους. Όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία, το «Κάρβουνο» ανέλαβε δράση ξανά.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν παρείχαν καμία πληροφορία σχετικά με τις μαχητικές της επιτυχίες κατά των εισβολέων.

πολεμοσ-ουκρανια

Αποκάλυψη Ουκρανής δημοσιογράφου: Ποια ήταν η «γυναίκα με τα κόκκινα νύχια» - θύμα της σφαγής στη Μπούκα

Παγκόσμια κατακραυγή προκαλούν οι εικόνες φρίκης που έρχονται από την μαρτυρική πόλη Μπούκα στην Ουκρανία. Σε μια από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μια γυναίκα που φορά σκούρο μπλε μπουφάν και τα βαμμένα κόκκινα νύχια γυναίκα κείτεται νεκρή στο έδαφος.

Η Ουκρανή δημοσιογράφος Κατερνία Σεργκάτσκοβα, αρχισυντάκτρια του Zaborona Media αποκάλυψε ότι το χέρι ανήκει σε μια γυναίκα ονόματι Ιρίνα, που σπούδαζε μακιγιέζ κι έκανε όνειρα για τη ζωή της. Η Σεργκάτσκοβα ανήρτησε μάλιστα φωτογραφία μια φωτογραφία της νεαρής γυναίκας πριν τη ρωσική εισβολή και δίπλα το άψυχο χέρι της.

«Αυτή είναι η Ιρίνα προτού έλθει η Ρωσία στη χώρα μας. Σπούδαζε μακιγιέζ κι είχε σχέδια για τη ζωή της. Ζούσε στη Μπούκα. Αυτό είναι το χέρι της με το μανικιούρ στη φρικτή φωτογραφία που έχετε δει πολλοί. Οι Ρώσοι σκότωσαν την Ιρίνα και εκατοντάδες άλλους σαν κι αυτήν “απλώς και μόνον επειδή ήταν Ουκρανοί”», έγραψε στο Twitter.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share