Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στοιχειώνει τους πάντες - Η φωτογραφία του εξάχρονου που κλαίει δίπλα στον τάφο της μητέρας του

Στην πόλη Μπούκα πλέον αποτυπώνεται όλη η φρίκη του πολέμου

5 Απριλίου 2022 21:56
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στοιχειώνει τους πάντες - Η φωτογραφία του εξάχρονου που κλαίει δίπλα στον τάφο της μητέρας του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φωτογραφία δείχνει τον βουβό πόνο ενός 6χρονου παιδιού που μέχρι πριν από λίγες ώρες κούρνιαζε στην αγκαλιά της μητέρας του και ένιωθε ασφαλές, την ώρα που έσκαγαν οι βόμβες γύρω. Τώρα δεν μπορεί να το κάνει. Η μητέρα του είναι νεκρή. Στην πόλη Μπούκα στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Παγκόσμια ανησυχία: 250 άρματα μάχης στέλνουν οι ΗΠΑ στην Πολωνία

Το παιδί αρνείται να απομακρυνθεί από εκείνη. Πηγαίνει στον πρόχειρα σκαμμένο τάφο της και κάθεται μαζί της με τις ώρες. Ο τάφος είναι στην αυλή του σπιτιού τους. Που κάποτε έσφυζε από ζεστασιά και χαρούμενες φωνές.

πολεμοσ-ουκρανια

Ο μικρούλης κάθε πρωί βγαίνει στην αυλή και αφήνει ένα ποτήρι γάλα επάνω στον φρεσκοσκαμμένο τάφο. Για να το πιει η μαμά του. Το μεσημέρι πηγαίνει και αφήνει τρόφιμα και φαγητά. Κάθε ώρα πάει στον τάφο της μαμάς του, αυτός και ο αδερφός του. Είναι το δράμα των μικρών παιδιών μέσα στον πόλεμο.

Την φωτογραφία ανέβασε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχάιλο Ποντόλιακ ο οποίος έγραψε στο twitter: «Η εξέλιξη της ρωσικής προπαγάνδας. Πρώτα μπήκαν για να «ελευθερώσουν» τους Ουκρανούς από τους Ναζί. Τώρα λένε ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι Ναζί και πρέπει να τιμωρηθούν. Κινητά κρεματόρια, ομαδικοί τάφοι, δολοφονίες εθνοτήτων στο κέντρο της Ευρώπης. Συγγνώμη, κύριε Τσόρτσιλ, ο κόσμος απέτυχε ξανά».

Η Μπούκα

Η πόλη Μπούκα βίωσε έναν εφιάλτη τις τελευταίες ημέρες. Όπως λένε οι Ουκρανοί περισσότεροι από 400 άνθρωποι κάθε ηλικίας, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ρώσους που εγκατέλειπαν την περιοχή. Πολλοί νεκροί ενταφιάστηκαν σε ομαδικούς τάφους ή σε αυλές σπιτιών.

πολεμοσ-ουκρανια

Ζελένσκι: Ανατριχίλα από το βίντεο που έδειξε στον ΟΗΕ με απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μίλησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου είπε ότι ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει σε θηριωδίες. «Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην το έχουν διαπράξει», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας έδειξε στο Συμβούλιο βίντεο με πολύ σκληρά πλάνα. Στο σύντομο βίντεο φαίνονταν απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ακόμη και παιδιών, από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούκα.

Το βίντεο, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, προκάλεσε αντιδράσεις, «αυτές οι εικόνες είναι φοβερές», είπε, για παράδειγμα, η πρέσβειρα της Βρετανίας Μπάρμπαρα Γούντγουορντ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share