Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Παγκόσμια ανησυχία: 250 άρματα μάχης στέλνουν οι ΗΠΑ στην Πολωνία

Η Βαρσοβία ενισχύει την άμυνά της με αμερικανική βοήθεια

5 Απριλίου 2022 19:29
Πόλεμος στην Ουκρανία - Παγκόσμια ανησυχία: 250 άρματα μάχης στέλνουν οι ΗΠΑ στην Πολωνία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα συμφωνία υπογράφτηκε ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Πολωνία. Οι δύο χώρες συμφώνησαν για την αγορά 250 αρμάτων μάχης Abrams.

Η κίνηση της υπογραφής φαίνεται να αντανακλά στην ευρύτερη επιθυμία της Βαρσοβίας να ενισχύσει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο με σκοπό την αποτροπή μιας πιθανής ρωσικής επιθετικής ενέργειας στα ανατολικά της σύνορα καθώς επίσης και στην εκκολαπτόμενη διπλωματική σχέση της με τις ΗΠΑ σε ότι αφορά θέματα άμυνας.

Παράλληλα, θυμίζουμε την σφαγή στην Μπούκα: Επί εβδομάδες τα πτώματα στους δρόμους - Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τα εγκλήματα κατά αμάχων (Video)

Έρχεται μάλιστα ως συνέχεια στην δημιουργία μιας εγκατάστασης αντπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Πολωνία. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη σχεδόν 5.000 επιπλέον Αμερικανών στρατιωτών στην Πολωνία καθώς και περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών. Ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο της απάντησης της Ουάσινγκτον στην ουκρανική κρίση.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακ δήλωσε πως η συμφωνία για την αγορά των Abrams ανέρχεται σε περίπου 4,75 δισεκατομμύρια δολάρια και πως τα πρώτα από αυτά τα άρματα μάχης θα παραδοθούν φέτος.

Μπάιντεν: «Κτήνος και εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν - Θα παρέχουμε κι άλλα όπλα στην Ουκρανία»

μπαιντεν-πουτιν

«Κτήνος» και «εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Τζο Μπάιντεν μετά τα όσα έγιναν γνωστά για την πόλη Μπούκα στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παραχώρησε πριν από λίγο μια σύντομη συνέντευξη σε δημοσιογράφους στην οποία ρωτήθηκε για τις φρικιαστικές εικόνες που έρχονται από την Μπούκα, βορειοδυτικά του Κιέβου.

«Μπορεί να θυμάστε ότι δέχθηκα κριτική επειδή αποκάλεσα τον Πούτιν εγκληματία πολέμου. Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι είδατε τι συνέβη στην Μπούκα, αυτό το δικαιολογεί… Είναι εγκληματίας πολέμου.

«Θα παρέχουμε κι άλλα όπλα στην Ουκρανία»

«Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζονται για να συνεχίσουν τον αγώνα και πρέπει να πάρουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να γίνει δίκη για εγκλήματα πολέμου.

«Αυτός ο τύπος έχει κτηνώδης συμπεριφορά», είπε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «αυτό που συνέβη στην Μπούκα είναι εξωφρενικό και όλοι το έχουν δει. Νομίζω ότι πρόκειται για έγκλημα πολέμου. Πρέπει να λογοδοτήσει», τόνισε σχετικά με τον Πούτιν. Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση της Αμερικής, πρόσθεσε: «Επιδιώκω περισσότερες κυρώσεις, ναι».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share