Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο Παρίσι - Ισχυρή έκρηξη κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Στη λεωφόρο Σεν Ζερμέν

4 Απριλίου 2022 18:05
Συναγερμός στο Παρίσι - Ισχυρή έκρηξη κοντά στην Παναγία των Παρισίων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στο Παρίσι κοντά στην Παναγία των Παρισίων. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό και μεγάλη φωτιά από το σημείο.

Πιο αναλυτικά, στις φλόγες τυλίχθηκε λεωφορείο στο Παρίσι στο κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ακούστηκε έκρηξη και στην συνέχεια το λεωφορείο πήρε φωτιά. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες.

Δείτε επίσης: «Αν πέσουμε εμείς, θα πέσετε κι εσείς»: Συγκλονίζει το βίντεο της ουκρανικής βουλής με... βομβαρδισμούς στο Παρίσι (video)

Παρίσι: Νεκρός από πυροβολισμούς άντρας που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς (video)

Δύο αστυνομικοί στο Παρίσι εξουδετέρωσαν σήμερα έναν άνδρα που τους απειλούσε με μαχαίρι στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ της πρωτεύουσας, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί.

«Το πρόσωπο που τους επιτέθηκε υπέκυψε επί τόπου στα τραύματά του», είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι οι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο άνδρας αυτός ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών που είχε χαραγμένα πάνω του τα αρχικά ACAB (All Cops Are Bastards, Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι).

Ο Γκαρ ντι Νορ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη απ΄όπου πραγματοποιούνται διεθνή δρομολόγια και ο οποίος συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία και το Βέλγιο.

Οπως έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών στο Twitter, το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα και τόνισε ότι κανένας πολίτης δεν τραυματίστηκε.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Τζεμπαρί είπε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία και ο δράστης ήταν ήδη γνωστός στις αρχές.

Η ανησυχία σχετικά με το βίαιο έγκλημα και την τρομοκρατία είναι κυρίαρχα θέματα για τους γάλλους ψηφοφόρους που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο.

Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών:


 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share