Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αποτροπιασμός από τις θηριωδίες των Ρώσων στην Μπούκα: Ομαδικοί τάφοι και άμαχοι νεκροί με δεμένα χέρια στους δρόμους - Σοκαριστικές εικόνες

«Πρόκειται για γενοκτονία»

4 Απριλίου 2022 11:20
Αποτροπιασμός από τις θηριωδίες των Ρώσων στην Μπούκα: Ομαδικοί τάφοι και άμαχοι νεκροί με δεμένα χέρια στους δρόμους - Σοκαριστικές εικόνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποτροπιασμός από τις θηριωδίες των Ρώσων στην Μπούκα: Οι εικόνες που έχουν προκαλέσει παγκόσμια φρίκη και αποτροπιασμό ήρθαν στο φως για πρώτη φορά το Σάββατο. Ωρες αφότου οι Ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από την Μπούσα, η φρίκη αποκαλύφθηκε.

20 άνδρες, άμαχοι, κάποιοι με δεμένα χέρια στην πλάτη, βρέθηκαν νεκροί με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σε δρόμο της ουκρανικής κωμόπολης κοντά στο Κίεβο, που από την αρχή της ρωσικής εισβολής έως και πριν δυο μέρες έγινε το επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η Μπούκα , η οποία έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα είναι μια περιοχή περίπου 37.000 κατοίκων έξω από το Κίεβο. Η ουκρανική πόλη καταλήφθηκε από τον ρωσικό στρατό την τρίτη ημέρα του πολέμου, στις 26 Φεβρουαρίου, και παρέμεινε απροσπέλαστη για περισσότερο από έναν μήνα.

Πολλοί κάτοικοι παγιδεύτηκαν από τις αδιάκοπες μάχες και στερήθηκαν νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ επιβίωναν σε πολικές θερμοκρασίες. Όταν οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν την Πέμπτη (31/3), οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να εισέλθουν πλήρως στην πόλη.

Η φρίκη με τους 20 νεκρούς στο δρόμο της Μπούσα

Οι μαρτυρίες για τις ρωσικές θηριωδίες, συμπεριλαμβανομένων των φρικιαστικών εικόνων νεκρών αμάχων που κατέγραψε το Γαλλικό Πρακτορείο, ήρθαν στο φως καθώς οι δυνάμεις της Ρωσίας αποσύρονται από περιοχές κοντά στο Κίεβο μετά την αποτυχημένη προσπάθεια περικύκλωσης της πρωτεύουσας.

«Πτώματα εκτελεσμένων ανθρώπων εξακολουθούν να βρίσκονται στην οδό Γιαμπλούσκα στην Μπούσα. Τα χέρια τους είναι δεμένα πίσω από την πλάτη τους με λευκά κουρέλια, πυροβολήθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τι είδους ανομία διέπραξαν εδώ», δήλωσε το Σάββατο στο Reuters ο δήμαρχος της Μπούσα Ανατόλι Φεντόρουκ.

Αποτροπιασμός από τις θηριωδίες των Ρώσων στην Μπούκα

«Ένας βρισκόταν στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα ποδήλατο, άλλοι είχαν κοντά τους σακούλες με προμήθειες. Ένας άλλος άνδρας βρέθηκε με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του», μετέφεραν οι ανταποκριτές του AFP που ήταν οι πρώτοι που μετέδωσαν τη φρίκη της Μπούσα.

Ομαδικοί τάφοι και άμαχοι νεκροί με δεμένα χέρια στους δρόμους

Ο τεράστιος ομαδικός τάφος στη Μπούσα, έως και 300 άμαχοι θάφτηκαν εκεί

Την ίδια ώρα ένας ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στην Μπούσα. Τα πτώματα θάφτηκαν για πρώτη φορά στον τάφο, στον χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα και των Πυροβομβανόχων Αγίων Πάντων, τις πρώτες ημέρες του πολέμου, δήλωσαν κάτοικοι στο CNN. Οι κάτοικοι δήλωσαν στο CNN ότι περίπου 150 άνθρωποι είναι θαμμένοι εκεί. Ο δήμαρχος της Μπούσα δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχουν έως και 300 θύματα θαμμένα στον εν λόγω τάφο.

Θηριωδίες των Ρώσων στην Μπούκα

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share