Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής αποστολής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια

Το μεγάλο ενδιαφέρον της κυβέρνησης στρέφεται στην ομογένεια, και ειδικά στη Μαριούπολη

3 Απριλίου 2022 09:47
Ουκρανία: Στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής αποστολής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Δένδιας φτάνει σήμερα στην εμπόλεμη Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει φτάσει στο Κισινάου της Μολδαβίας και από εκεί μεταφέρεται οδικώς στην Οδησσό όπου και θα τεθεί επικεφαλής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλης της Ουκρανίας. Μαζί του βρίσκεται ο Ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, διευθυντής Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας στο ΥΠΕΞ και ο Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης. Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία ανακαταλαμβάνει 30 περιοχές γύρω από το Κίεβο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου: «Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας».


Για το θέμα αυτό, ο κ. Δένδιας είχε την Παρασεκυή επαφές τόσο με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμιτρό Κουλέμπα, όσο και με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουρερ για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της κυβέρνησης στρέφεται στην ομογένεια, και ειδικά στη Μαριούπολη, όπου υπάρχει ζήτημα διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου στο οποίο αναμιγνύονται επίσης Παρίσι και Άγκυρα.

Ουκρανία: Στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής αποστολής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί εντός ολίγου στην Οδησσό.

Θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις Δημοτικές Αρχές της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share