Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος; «Oυκρανικά ελικόπτερα χτύπησαν δεξαμενές καυσίμων στην Μπελγκορόντ», λέει η Μόσχα - Μαίνεται μεγάλη φωτιά (video)

Η πόλη βρίσκεται 80 χλμ. βόρεια από το Χάρκοβο

1 Απριλίου 2022 13:23
Επίθεση των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος; «Oυκρανικά ελικόπτερα χτύπησαν δεξαμενές καυσίμων στην Μπελγκορόντ», λέει η Μόσχα - Μαίνεται μεγάλη φωτιά (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ότι εξαπέλυσαν επιδρομή με επιθετικά ελικόπτερα εναντίον «εγκατάστασης αποθήκευσης καυσίμων» στην πόλη Μπελγκορόντ, στη δυτική Ρωσία, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία και 80 χιλιομέτρων από το Χάρκοβο.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχωρούν από το Τσερνομπιλ οι Ρώσοι - Ανασυγκροτείται ο Πούτιν, λέει το ΝΑΤΟ (video)

Η «πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων οφειλόταν σε αεροπορικό πλήγμα δύο ελικοπτέρων του ουκρανικού στρατού που μπήκαν στη ρωσική επικράτεια πετώντας σε χαμηλό ύψος», ανέφερε μέσω Telegram ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας Μπελγκορόντ, ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Εφ' όσον ισχύουν οι ρωσικές καταγγελίες, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό χτύπημα των Ουκρανών. Δύο ουκρανικά ελικόπτερα πέταξαν σε χαμηλό ύψος, ώστε να μην εντοπιστούν από τα ρωσικά ραντάρ, μέχρι την πόλη Μπελγκορόντ. Δεν είναι γνωστό το μέρος της απογείωσης των ουκρανικών ελικοπτέρων, ούτε και η απόσταση που διήνυσαν μέχρι να πλήξουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Μπελγκορόντ, που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, τα δύο ουκρανικά ελικόπτερα φτάνοντας κοντά στις δεξαμενές καυσίμων εξαπολύουν πυραύλους που προκαλούν εκρήξεις στις εγκαταστάσεις. Πρωινά βίντεο δείχνουν ότι η φωτιά δεν έχει τεθεί μέχρι και σήμερα, ώρες μετά την επίθεση.

Σε άλλο μήνυμά του, ανέφερε ότι πυροσβέστες επιχειρούν για να σβήσουν τις φλόγες και ότι δύο υπάλληλοι της εγκατάστασης τραυματίστηκαν. Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι επενέβησαν 170 μέλη σωστικών συνεργείων. Πηγή προσκείμενη στην πυροσβεστική δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι 27 από τις δεξαμενές έχουν πάρει φωτιά και ότι ενδέχεται οι φλόγες να επεκταθούν σε ολόκληρη την εγκατάσταση.

Η ρωσική δημόσια επιχείρηση Rosneft, στην οποία ανήκει η μονάδα, διαβεβαίωσε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων πως απομάκρυνε όλο το προσωπικό της. Κάτοικοι συνοικίας της Μπελγκορόντ κοντά στην εγκατάσταση απομακρύνονται εσπευσμένα από την περιοχή, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γκλάντκοφ.

Προχθές Τετάρτη, σημειώθηκαν εκρήξεις σε χώρο αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών επίσης στην Μπελγκορόντ, χωρίς οι ρωσικές αρχές να δώσουν σαφή εξήγηση για τα αίτια του συμβάντος. Η πόλη απέχει 80 χιλιόμετρα βόρεια από το Χάρκοβο, ουκρανικό αστικό κέντρο που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις αφότου άρχισε η εισβολή την 24η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share