Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βαθιά θλίψη για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Δύσκολες ώρες!

29 Μαρτίου 2022 14:16
Βαθιά θλίψη για την Βασίλισσα Ελισάβετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βασίλισσα Ελισάβετ παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία, δίνει το παρών στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Είναι η πρώτη σημαντική δημόσια εμφάνιση της 95χρονης μονάρχη εδώ και έξι μήνες.

Μετά την τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια, η Βασίλισσα Ελισάβετ μετέβη στη βρετανική πρωτεύουσα για να αποτίσει φόρο τιμής στον σύζυγό της Φίλιππο, που έφυγε από τη ζωή πέρυσι τον Απρίλιο.

Να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση να μεταβεί η Βασίλισσα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ πάρθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις δύο ώρες πριν, κι αυτό λόγω των κινητικών της προβλημάτων.

Βαθιά θλίψη για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Εκπρόσωπος του Παλατιού ανακοίνωσε το γεγονός, νωρίτερα, λέγοντας: «Η Βασίλισσα σκοπεύει να παραστεί στη λειτουργία…».

Λίγο καιρό μετά από τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, η Βασίλισσα αποσύρθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Σήμερα, Τρίτη (29.03.23022), η Ελισάβετ, υποβασταζόμενη από τον πρίγκιπα Άντριου μπήκε στο Αβαείο, από όπου απουσιάζουν – όπως έγινε γνωστό – ο πρίγκιπας Χάρι και φυσικά η Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι επέλεξαν να παραμείνουν στην Καλιφόρνια όπου ζουν.

Η Βασίλισσα ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο με τον γιο της πρίγκιπα Άντριου – πρόσωπο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο σεξουαλικών σκανδάλων – από το Κάστρο του Ουίνδσορ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για την Ακολουθία της Ημέρας των Ευχαριστιών για τον αποθανόντα Δούκα του Εδιμβούργου.

Βαθιά θλίψη για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ωστόσο, η απόφαση να μετακινηθεί προς το Λονδίνο με τον Άντριου θεωρήθηκε μη αναμενόμενη και ότι μπορεί να εξέπληξε αρνητικά τον γιο της πρίγκιπα Κάρολο αλλά και τον εγγονό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο μνημόσυνο με σχεδόν όλη την οικογένεια στο πλευρό της

Όλη η βασιλική οικογένεια παρευρίσκεται στην τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ. Στα αριστερά του πρίγκιπα Άντριου θα βρίσκεται ο αδερφός του ο κόμης του Έσεξ και η οικογένεια του Έντουαρντ, η κόμισσα του Έσεξ και τα παιδιά τους η Λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ και ο Τζέιμς.

Σε ένα διάδρομο στα δεξιά του θα βρίσκεται η πριγκίπισσα Royal, ο αντιναύαρχος Sir Tim Laurence, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Βασίλισσα.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα παρευρεθούν, επίσης, μαζί με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ και θα καθίσουν πίσω από τη Βασίλισσα. Πίσω από την οικογένεια του Άντριου και του Έντουαρντ θα βρίσκεται ο Πίτερ Φίλιπς και η Ζάρα και ο Μάικ Τίνταλ και οι κόρες τους.

Από τους υπόλοιπους καλεσμένους, ξεχωρίζουν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον με τη σύντροφό του, Κάρι Τζόνσον, καθώς και ο Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο.

Πριν από έναν χρόνο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ είχε γίνει η κηδεία του 99χρονου Φίλιππου, με όλους τους περιορισμούς λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού εκείνη την εποχή.

Ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τελευταία φορά πριν από οκτώ μήνες για τα εγκαίνια αγάλματος της μητέρας του Νταϊάνας, στο Λονδίνο την 1η Ιουλίου 2021 μαζί με τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share