Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ανατριχίλα και θλίψη από τα στοιχεία του ΟΗΕ: 1.119 άμαχοι έχουν σκοτωθεί – Ανάμεσά τους 99 παιδιά (video)

Τραγικός ο απολογισμός, ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς

27 Μαρτίου 2022 21:02
Πόλεμος στην Ουκρανία – Ανατριχίλα και θλίψη από τα στοιχεία του ΟΗΕ: 1.119 άμαχοι έχουν σκοτωθεί – Ανάμεσά τους 99 παιδιά (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα (27/3) ότι 1.119 άμαχοι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.790 έχουν τραυματιστεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Μέγα «άδειασμα» Μακρόν σε Μπάιντεν για τις προκλητικές δηλώσεις κατά Πούτιν!

Περί τα 15 κορίτσια και 32 αγόρια, καθώς και 52 παιδιά των οποίων δεν έχει γίνει γνωστό το φύλο, συγκαταλέγονται στους νεκρούς, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη σε ανακοίνωσή τους που αφορά την περίοδο από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 26ης Μαρτίου.

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερος, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς οι πληροφορίες από ορισμένες περιοχές όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες φθάνουν πολύ αργά ενώ ορισμένες πληροφορίες εξακολουθούν να χρειάζονται επιβεβαίωση.

Αυτό αφορά κυρίως την πολιορκημένη Μαριούπολη στη νότια Ουκρανία καθώς, τη Βολνοβάκια στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και το Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χάρκοβου, την Ποπάσνα και το Ρουμπίζνιε στην περιφέρεια του Λουχάνσκ και το Τροστιανέτς στην περιφέρεια του Σούμι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων προκλήθηκαν από εκρηκτικά όπλα με ευρεία περιοχή διασποράς, περιλαμβανομένου του βομβαρδισμού από βαρύ πυροβολικό και από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών και από πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις, σημειώνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην Τουρκία ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία!

Στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας.

Όπως ανακοίνωσε, ο Ουκρανός διαπραγματευτής David Arakhamia στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία στις 28-30 Μαρτίου.

Οι δηλώσεις Ακάρ για το ουκρανικό

Σημαντικές δηλώσεις για τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας αλλά και τις σχέσεις με την Ελλάδα έκανε στο μεταξύ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK, ο Χουλουσί Ακάρ την Κυριακή. Ο Τούρκος υπουργός άμυνας δήλωσε ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν αναγνωρίζουν την άδικη προσάρτηση της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Παράλληλα, για τα F-16, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι ο αίτημα προς τις ΗΠΑ για αγορά και εκσυγχρονισμό των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών έχει υποβληθεί. «Συναντηθήκαμε με τον ομόλογό μας των ΗΠΑ. Έστειλαν μία αντιπροσωπεία. Οι συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών ήταν εποικοδομητικές. Υπάρχει ωστόσο η διάσταση του Κογκρέσου», παραδέχθηκε.

Νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα

Για το θέμα της διασποράς ναρκών εκ μέρους της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για αντικρουόμενες πληροφορίες. «Υπήρξαν πληροφορίες ότι μπορεί να υπάρχουν νάρκες στην περιοχή. Οι αρχές μας είναι σε επιφυλακή. Όλοι το παρακολουθούν, συμπεριλαμβανομένων των ναρκαλιευτικών μας. Υπήρχε αναφορά από ένα εμπορικό πλοίο ότι είδε ένα τέτοιο αντικείμενο.

Στην περιοχή στάλθηκε ομάδα κομάντο SAS. Είδε ότι επρόκειτο για κάποιο αντικείμενο, το εξέτασε και διαπίστωσαν ότι το αντικείμενο είναι μία παλιά νάρκη. Η έρευνά μας συνεχίζεται αλλά ακόμη δεν έχει βγει πλήρες πόρισμα. Σε ποιον ανήκει, πού ανήκει, τί είναι αυτό... Η έρευνα συνεχίζεται. Η νάρκη εξουδετερώθηκε με τη μεταφορά της νάρκης σε ασφαλή ζώνη. Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό αυτή τη στιγμή στο Βόσπορο», καθησύχασε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

Πηγή: ethnos.gr

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share