Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Το απόλυτο σοκ: Η στιγμή που συνεργείο δημοσιογράφων δέχεται ρωσικά πυρά (video)

Μέλη του βρετανικού τηλεοπτικού συνεργείου Sky News δέχθηκαν πυρά

26 Μαρτίου 2022 15:44
Πόλεμος στην Ουκρανία - Το απόλυτο σοκ: Η στιγμή που συνεργείο δημοσιογράφων δέχεται ρωσικά πυρά (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονιστικές σκηνές κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός από πυρά κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στην Ουκρανία, τη στιγμή που μετακινούνταν και ενώ προσπαθούσαν να μπουν στο Τσερνίχιβ.

Δείτε επίσης: Ο ελιγμός της Μόσχα και η ερμηνεία του - Τι κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την εισβολή σε «β' φάση» (Video)

Μέλη του βρετανικού τηλεοπτικού συνεργείου Sky News, δέχθηκαν πυρά, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν γέφυρα που χρησιμοποιείται από πολίτες, γιατρούς και διασώστες στην Ουκρανία. Τα σοκαριστικά πλάνα, αποτυπώνουν την στοχοποίηση της 59χρονης ρεπόρτερ Άλεξ Κρόφορντ και των τεχνικών που αποτελούν την αποστολή του SkyNews.

Η 59χρονη ειδική ανταποκρίτρια Άλεξ Κρόφορντ και η ομάδα της φαίνονται να προσπαθούν να καλυφθούν μέσα σε κραυγές και τον ήχο των διαπεραστικών βροντών που προκαλούνταν από τους βομβαρδισμούς. Η ίδια περιγράφει τη σκηνή υπό τις κραυγές ενός αμάχου παραδίπλα, ο οποίος προειδοποιεί απεγνωσμένα για τα επόμενα χτυπήματα, τα οποία δεν αργούν να ακουστούν. Ακολούθως, στο βίντεο φαίνονται τα μέλη της αποστολής να τρέπονται σε φυγή για να γλιτώσουν.

Πατάνε το κουμπί οι Ρώσοι; Απειλούν ευθέως πλέον - «Έχουμε κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, είπε ότι η Μόσχα μπορεί να βάλει εναντίον εχθρού που χρησιμοποιεί μόνο συμβατικά όπλα, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σοϊγκού ισχυρίστηκε ότι η πυρηνική «ετοιμότητα» είναι προτεραιότητα.

«Έχουμε ένα ειδικό έγγραφο για την πυρηνική αποτροπή. Αυτό το έγγραφο υποδεικνύει σαφώς τους λόγους για τους οποίους η Ρωσική Ομοσπονδία δικαιούται να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα. Υπάρχουν μερικά από αυτά, επιτρέψτε μου να σας τα θυμίσω: Το νούμερο ένα είναι η κατάσταση, όταν η Ρωσία χτυπιέται από πυρηνικό πύραυλο.

Η δεύτερη περίπτωση είναι οποιαδήποτε χρήση άλλων πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της. Το τρίτο είναι μια επίθεση σε μια κρίσιμη υποδομή που θα έχει παραλύσει τις πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις μας. Και η τέταρτη περίπτωση είναι όταν διαπράττεται επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της, η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της χώρας, ακόμη και χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων, δηλαδή με τη χρήση συμβατικών όπλων», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει «αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία της χώρας μας, να μην δώσουμε σε κανέναν λόγο να αμφιβάλλει έστω και το παραμικρό ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε επάξια απάντηση σε οποιαδήποτε παραβίαση της χώρας μας, της ανεξαρτησίας της».

Τα σχόλια αυτά ώθησαν τον πρόεδρο της Ουκρανίας σε μια εμφάνισή του μέσω βιντεοσυνδέσμου στο Φόρουμ της Ντόχα του Κατάρ να προειδοποιήσει ότι η Μόσχα αποτελεί άμεση απειλή για τον κόσμο. Η Ρωσία έχει περίπου 6.000 πυρηνικές κεφαλές – το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών όπλων στον κόσμο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share